Actualitate

Ceremonie militară și religioasă dedicată Zilei Naționale a României, în centrul municipiului Tulcea

Administratorul public al județului, Vasile Strat și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea au participat Duminică, 1 decembrie 2019, alături de prefectul Lucian Furdui, primarul Constantin Hogea și viceprimarii municipiului, Andaluzia Luca și Petre Marinescu la ceremonia militară și religioasă dedicată Zilei Naționale a României.

La eveniment au mai fost prezenți deputații Lucian Simion, Andrian Ampleev și   Iusein Ibram.

„Ne-am reunit astăzi aici pentru a da cinstea cuvenită unuia din momentele istoriei noastre multiseculare: crearea statului naţional unitar român, prin unirea Ardealului cu patria mamă, la 1 decembrie 1918. Niciodată în istoria sa modernă țara noastră nu beneficiase de un context internațional atât de benefic. Sfârșitul Primului Război Mondial consfințea destructurarea Imperiul Otoman, căderea Imperiului Austro-Ungar și Sfârșitul Imperiului Țarist, în interiorul căruia aveau loc mari prefaceri, aflat practic în plin război civil. Era, vorba imnului, „acum ori niciodată”! Cu toate acestea nu a fost ușor, însă spiritul și dorința de unitate a românilor au fost mai puternice și astfel s-a săvârșit cel mai notabil act istoric al poporului nostru atât de greu încercat.

Sărbătorim azi 101 de ani de când, la Alba Iulia, a prins contur dorinţa de a vedea adunaţi toţi românii în graniţele aceluiaşi stat liber, independent printre naţiunile lumii. Respectul şi recunoştinţa noastră se îndreaptă spre toţi acei români care au conservat în vremuri vitrege sufletul naţional. În acelaşi timp trebuie să dovedim că ceea ce au făcut ei atunci trebuie să ducem noi mai departe.

1 Decembrie este, pentru noi, o stare de spirit. Acum patriotismul ne inundă sufletele şi ne aminteşte tuturor de eroii neamului, cei care s-au jertfit pentru ca noi astăzi să fim parte din statul naţional şi unitar România.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, vă doresc tuturor un călduros „La Mulţi Ani!“ şi să  nu uitaţi niciodată să fiţi mândri că sunteţi români! La mulți ani, tulceni! La mulți ani, români!“, a declarat administratorul public al județului, Vasile Strat.

Ceremonialul a cuprins salutul drapelului de luptă și intonarea imnului de stat, oficierea unui serviciu religios, alocuțiuni ale oficialităților locale, depunerea coroanelor de flori la statuia lui Mircea cel Bătrân și defilarea gărzii de onoare și a tehnicii auto pe strada Babadag.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top