Actualitate

10.000 de hectare agricole din zona Lacului Razelm vor fi IRIGATE din nou. Ministrul Daea a aprobat reabilitarea sistemului

Astăzi, 21 iulie, s-a aprobat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, investiția în reabilitarea amenajării de irigații Sud Razelm, județul Tulcea, anunță primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, care deține și funcția de președinte al filialei Tulcea a Asociației Comunelor din România-ACoR.

Prin acest proiect de reabilitare, încă 10.000 de hectare agricole cuprinse între lacul Razelm și zona Două Cantoane vor beneficia de irigații.

Din acest moment, urmează scoaterea la licitație a lucrărilor și, apoi, execuția acestora.

Reabilitarea amenajării de irigații Sud Razelm este un proiect pentru care s-au făcut eforturi susținute încă din 2019. Am găsit, la vremea aceea, înțelegere la ministrul agriculturii de atunci (și de azi), Petre Daea, dar proiectul a rămas suspendat, din cauza schimbărilor guvernamentale. După ce la Ministerul Agriculturii au revenit niște oameni interesați în mod real de problemele agricultorilor, iată că s-a reușit deblocarea situației, cu implicarea domnului Chesnoiu și, din nou, a domnului Daea.

Știm toți, cei care trăim în această zonă a Dobrogei, cum a afectat seceta din ultimii ani culturile agricole. Un nou sistem de irigații funcțional înseamnă o siguranță alimentară sporită și mai înseamnă că nu vom mai depinde de capriciile naturii.

Era nevoie de această investiție și sunt bucuros că pot să vă dau, în sfârșit, această veste bună!”, a transmis primarul Eugen Ion.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top