Opinii

Ziua Recoltei 2009, organizată cu fast la Valu lui Traian

Pe 27 septembrie a.c., locuitorii comunei Valu lui Traian au petrecut din zori şi până-n seară la sărbătoarea organizată cu ocazia Zilei Recoltei. Administraţia locală, reprezentată prin primarul Florin Mitroi, a ales să dedice această zi recoltelor bogate de peste an.

Un articol de Andreea PAVEL

În cadrul expoziţiei organizate, cei prezenţi la eveniment au putut admira lucrări de artizanat, icoane pictate şi sculpturi realizate de artistul local George Marincu, alături de cele mai frumoase exemplare alese din nenumărate soiuri de fructe şi legume din gospodăriile localnicilor. La ora 11:00 a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, dar înainte de acest moment, invitaţii au avut ocazia să viziteze standurile amenajate de crescătorii de animale din comună şi aranjamentele de prezentare pentru fructe şi legume. În urma deschiderii oficiale, locuitorii comunei Valu lui Traian s-au putut bucura de spectacolul oferit de artiştii invitaţi să asigure buna dispoziţie şi veselia. Dintre aceştia, îi amintim pe Ionuţ Dolănescu, Maria Ciobanu, Mioara Velicu, Mariana Eculescu, Nemuritorii, Marius Cristel Marin, Geta Postolache, Ionuţ Petreală, Anna, Florin Decuseară, Samarina, Mădălina Manolache, Aurel Sava, Vacanţa Mică, Nicu Albu şi Taraful Rustic. De menţionat este că toate cheltuielile necesare organizării petrecerii date în cinstea gospodarilor din comuna Valu lui Traian au fost suportate de sponsori. Astfel se face că primarul Florin Mitroi a reuşit, în vreme de criză, să organizeze o grandioasă petrecere fără însă a scoate nici un ban din bugetul Primăriei.

Campanie umanitară pentru o fetiţă de doi ani

Pe de altă parte, Primăria Valu lui Traian solicită, prin intermediul mass-media, sprijinul în demararea unei campanii umanitare de strângere de fonduri pentru o fetiţă de doi ani din comună. Andreea Deacu este diagnosticată cu hipoacuzie n euro senzorială bilateral profundă. Singura salvare a acesteia este o operaţie care costă peste 22.000 de mii de euro. Fetiţa a fost trecută pe lista beneficiarilor pentru operaţie gratuită, dar ulterior a fost refuzată pe motiv că nu există anestezist specializat pentru vârsta fragedă a copilului. Pe 2 noiembrie, un medic din Germania va efectua mai multe operaţii de acest gen, la spitalul Marie Curie din Bucureşti. Până la această dată, părinţii speră să colecteze toţi banii necesari efectuării operaţiei. Odată cu trecerea timpului, starea de sănătate a fetiţei se agravează.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top