Actualitate

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Medgidia. „Un moment important, plin de simbolism și semnificații”

În fiecare an, în data de 25 octombrie se sărbătorește Ziua Armatei Române. Data nu este luată la întâmplare, deoarece pe 25 octombrie 1944, Transilvania de Nord era eliberată de Armata Română de sub ocupație hortistă, bătălia de la Carei rămânând un moment de referință în acest sens.

În municipiul Medgidia, ceremoniile militare pentru celebrarea acestei zile s-au desfășurat la Monumentul Eroilor. Aici au participat oficialități din administrația locală, Armată, Poliție, Jandarmerie, veterani, militari în rezervă, reprezentanți ai partidelor politice și cetățeni ai orașului.

Programul zilei a început la ora 11.00, cu o ceremonie militară și religioasă de comemorare a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.

Sărbătorim astăzi, 25 octombrie, Ziua Armatei Române, moment important, plin de simbolism și semnificații. Este ziua cinstirii memoriei eroilor noștri, care și-au sacrificat viața pentru ca această națiune să dăinuiască de-a lungul istoriei, a celor care s-au dedicat apărării patriei, care prin jertfa lor au contribuit la formarea națiunii şi a statului român”, a declarat primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Totodată, edilul a ținut să reamintească faptul că avem cu toții datoria de a ne apleca cu recunoștință, respect și mândrie asupra semnificației acestui moment, atât pentru cei care slujesc sub drapelul tricolor, cât și pentru întreaga națiune. „La mulţi ani, Armatei Române!  La mulţi ani, România!”, le-a transmis Valentin Vrabie celor aflați sub arme.

Programul stabilit de Garnizoana Medgidia pentru acest eveniment a presupus: instalarea gărzii la Monumentul Eroilor din Medgidia, realizarea dispozitivului la același monument, întâmpinarea oficialităților și darea onorului, intonarea imnului național, oficierea serviciului religios, evidențierea momentelor semnificative ale existenței Armatei României, alocuțiunea locțiitorului comandantului garnizoanei Medgidia, alocuțiunea primarului municipiului Medgidia, depuneri de coroane de flori defilarea detașamentului de onoare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top