Actualitate

Zilele Orașului Cernavodă, ediția 2022, o săptămână plină de evenimente

Primăria Orașului Cernavodă a organizat anul acesta, după doi ani de restricții impuse de pandemia de SARS-CoV-2, Zilele Orașului Cernavodă, un eveniment desfășurat pe parcursul unei întregi săptămâni.   

Astfel, în perioada 15-21 august, orașul de pe malul Dunării a fost gazda unor evenimente deosebite, iar publicul s-a putut bucura de prezența unor cunoscuți artiști. Concomitent, în Cernavodă a avut loc și cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară ”AXIOPOLIS”, un festival ce-și dorește descoperirea şi  promovarea  tinerelor talente, atât din Dobrogea, cât şi din întreaga ţară.

În prima zi, evenimentele dedicate Orașului Cernavodă au debutat cu preselecția concurenților în cadrul  Festivalului ,,Axiopolis”, apoi a fost rândul programelor artistice oferite de ansamblul folcloric ”Mugurelul”  împreună cu solistul Manuel Bălănică şi ansamblurile  Dansatorii de pe Someș și Mlădițe Rasovene – pe scena din piațeta primăriei. Seara, pe scena din fața primăriei au urcat Rodica Mitran, Florin Vasilică cu grupul Teleormanul, Gelu Voicu, Nicolae Botgros.

A doua zi de sărbătoare a adus în fața locuitorilor orașului Cernavodă un program artistic oferit de artiştii profesionişti: Kony Band, Matilda Pascal Cojocărița, Lupii lui Calancea & Sororile Oșoianu, Damian Drăghici & Brothers.

Tot în această zi, s-a desfășurat și Festivalul Concurs de Muzică Ușoară „Axiopolis”, ediția a-XII-a, în sala de spectacole a Casei de Cultură Cernavodă, iar în seara zilei a avut loc Gala Laureaților (Interpretarea artistică a câştigătorilor) și recitalurile artistelor Monica Anghel și Paula Seling, pe scena din piațeta primăriei.

Zilele Orașului Cernavodă au continuat în cea de-a treia zi cu un program artistic oferit de ansamblul folcloric ”Mugurelul” împreună cu solistul Manuel Bălănică şi ansamblurile Dansatorii de pe Someș și Mlădițe Rasovene, Oana Radu &Band, Olguța Berbec, Taraful lui Cleante & Diana Matei, Phoenix.

Joi, 18 august, Cernavodă i-a avut ca oaspeți pe membrii ansamblului turcesc din Yalova (Turcia), ansamblul ,,Audeo”, iar seara s-a încheiat cu un program artistic oferit de: Marko Glass & Bacovia, Nicoleta Oancea&Band, Emaa, Irina Rimes.

A patra zi de spectacole i-a reunit în Cernavodă pe Millenium, Mira, Andia, Orchestra Națională Valahia – prezentator Romică Țociu.

Sâmbătă, 20 august, familiile cernavodene care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost în centrul atenției.  Administrația locală a organizat pentru aceste familii „Nunta de aur”, o festivitate de sărbătorire a lor, desfășurată la Sala de spectacole a Casei de Cultură din Cernavodă.

Seara aceleiași zile i-a adus pe malul Dunării pe artiștii The Zuralia Orchestra, Lavinia Pârva&Band, Antonia, Delia. Închiderea evenimentului a fost marcat cu un show de lasere și un spectaculos foc de artificii.

Muzica mixată de DJ și MC de renume a fost în centrul atenției în ultima zi de sărbătoare a Orașului Cernavodă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top