Actualitate

Cât costă realizarea sistemului de canalizare al comunei Cerna. Consiliul local a actualizat indicatorii tehnico-economici

Unul dintre proiectele majore pe care comuna Cerna, județul Tulcea, le implementează este cel de realizare a unui sistem de canalizare și evacuare a apelor uzate.

Consiliul Local Cerna a discutat și aprobat recent actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai acestui proiect.

Astfel, valoarea totală (inclusiv T.V.A.)  este de 18.291.830,29 de lei, dintre care construcțiile montaj ajung la valoarea de 15.267.653,13 de lei. De asemenea, consilierii locali au aprobat asigurarea cofinanțării de la bugetul local a obiectivului de investiții „Realizare sistem de canalizare şi evacuare ape uzate din comuna Cerna, judeţul Tulcea” în cuantum de 625.946,17 lei, din care pentru rest de executat 240.329,92 lei.

„Realizare sistem de canalizare și evacuare ape uzate din Comuna Cerna, Județul Tulcea” era un proiect necesar de implementat deoarece în localitatea Cerna nu exista un sistem de canalizare apă uzată menajeră.  Evacuarea apelor uzate menajere se face în fose septice, amplasate în curțile gospodăriilor, iar apele pluviale se evacuează gravitațional.

Această investiție vizează înființarea sistemului de canalizare menajeră apa uzată  în vederea colectării apelor uzate menajere de la locuitorii din comuna Cerna și tranzitarea acestora către stația de epurare.

Din stația de epurare apa va fi deversată în emisarul natural din imediata apropriere pârâul Cerna și apa epurată se va încadra în normativul NTPA001.

Sistemul de canalizare apă uzată menajeră va fi compus, conform documentației tehnice, din:

  • rețea de colectare și transport apă uzată menajeră;
  • stații de pompare și conducte de refulare;
  • accesorii pe rețea (cămine de vizitare);
  • cămine de racord amplasate în aproprierea proprietăților.

Sistemul de canalizare a fost propus a se realiza pentru un număr de 654 de gospodarii, aproximativ 2.170 de locuitori ai comunei Cerna și circa 10 instituții (scoală, poliție, grădinițe etc.) cu un număr de 522 de consumatori în cadrul acestora.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top