Opinii

Zilele comunei, moment de bucurie la Tuzla

În fiecare început de toamnă, comuna constănțeană Tuzla se îmbracă în haine de sărbătoare. Și în acest an, sub directa organizare a Primarului Taner Reșit și a Consiliului Local, pe data de 10 septembrie (duminica), s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a ,,Zilelor comunei Tuzla”.
Momentul de sărbătoare a locuitorilor comunei a început cu un spectacol pregătit de membri Centrului pentru Tineret „Ion Creangă” din localitate, de „Trupa Şcolii“, de „Ansamblul Qarilgas“ şi de trupa „Dance Art“. Astfel, cei mici au venit în fața spectatorilor, pe scena amenajată în parcarea primăriei, cu un program diversificat din care nu a lipsit muzica, dansul, teatrul chitare şi mandoline, dans sportiv și alte momente de interpretare artistică. Copiii au demonstrat încă o dată că și în mediul rural se poate pune în valoare talentul dacă administrația locală sprijină eforturile celor implicați.

Tot cei mici au organizat, pe aleea Centrului pentru Tineret, primul târg cu produse de artă și patiserie confecționate de ei, „Târgul Copiilor”. Toate veniturile din vânzarea acestor produse au fost folosite în scop caritabil, implicarea în activități sociale ale copiilor fiind încă un demers demn de lăudat.
Odată terminat programul artistic al membrilor Centrului pentru Tineret, primarul Taner Reșit a poftit pe toată lumea prezentă la un impresionant program artistic. Pe scenă au urcat Letiția Moisescu, Mariana Edulescu, Constantin Măgureanu și alți artiști cunoscuți.
Sutele de spectatori s-au putut bucura atât de spectacolele de pe scenă, dar și de spectacolul celor două avioane care au survolat Tuzla. Nici bucătăria tradițională românească și tătărească nu a lipsit de la această sărbătoare. Astfel, bucătăresele tătăroaice au gătit în fața oamenilor celebrele mâncăruri șuberec, geantâk, kobete sau baclavale, în timp ce bucătarii autohtoni își așteptau oaspeții la obișnuitele grătare pline cu mici și alte cărnuri.
Fiecare ediție a Zilei Comunei Tuzla este o provocare pentru primarul Taner Reșit care mărturisește că „primăria încearcă la fiecare ediție să aducă în fața locuitorilor artiști consacrați. Nici pe copiii din Tuzla nu-i uităm, deoarece ei sunt viitorul comunei. Le urez tuturor un sincer La mulți ani!”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top