Comisia Europeană

Ziarul DEZVĂLUIRI a descoperit alte falsuri ale primarului Constantin Hogea din Tulcea!

Nu s-a uitat ANI cu atenție pe documente?.

Primarul municipiului Tulcea a fost trimis în judecată de către Agenția Națională de Integritate pentru fals în declarații. ANI îl acuză pe primarul Hogea că nu poate justifica aproape 80000 euro din avere. Hogea a încercat să explice că banii proveneau dintr-un împrumut, doar că nici împrumutul nu era menționat în declarații.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Ziariștii DEZVĂLUIRI au descoperit alte falsuri în declarațiile lui Constantin Hogea, falsuri atât de evidente încât e ciudat cum inspectorii ANI nu le-au sesizat. Spre exemplu, conform Declarației de avere din anul 2012, soția primarului, Valeria Hogea, a încasat dividende de 32778 lei de la SC Crestid SRL Tulcea, fără ca în Declarațiile de interese din același an să apară drept asociat. Situația s-a repetat și în anul 2013, când Valeria Hogea a încasat 12473 lei de la aceeași societate.

Fiul lui Hogea, Asistent manager la Telena

Interesant e faptul că în SC Crestid SRL a fost cooptată patroana rețelei de magazine Telena din Tulcea, Tutunaru Elena (cu 50% din parțile sociale), împreună cu care soția primarului urmează să construiască un ansamblu rezidențial la marginea orașului, pe malul lacului Câșlița (conform publicației Ziarul de Tulcea).
La fel de interesant e faptul că fiul primarului, Alexandru Sorin Hogea, este angajat al SC Telena (una din firmele Elenei Tutunaru, asociata mamei sale), pe funcția de Asistent manager.
Aceste date sunt relevante mai ales pentru că familia Hogea duce lipsă de cash (cel puțin pe hârtie, în declarațiile de avere), iar cooptarea Elenei Tutunaru în SC Crestid SRL poate oferi explicația banilor necesari uriașei investiții imobiliare de pe malul Lacului Câșlița.

Fiica lui Hogea și-a deschis un salon de înfrumusețare de lux

Aceeași întrebare (De unde vin banii?) merită să fie pus și în cazul tinerei fiice a lui Constantin Hogea.
Conform informațiilor de la Registrul Comerțului, Sorina Ioana Hogea a înființat, la sfârșitul anului trecut, SC Soriana SRL, cu sediul în Tulcea, pe strada Isaccei numărul 15 bis., împreună cu Adrian Gemănaru (care deține 30% din părțile sociale). Imobilul la care este stabilit sediul social al SC Soriana a fost închiriat de la SC Conex Trans SRL Tulcea, al cărei administrator este chiar Adrian Gemănaru, asociatul fiicei primarului. La adresa respectivă, Ioana Sorina Hogea și-a amenajat și deschis un centrul de înfrumusețare de lux, intitulat Siluette Beauty and Spa.
Vom reveni!

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitate

To Top