Fără categorie

Primul interviu cu Mihai Giurgea, omul care a scos cuțitul într-o emisiune TV!

Ideile lui Giurgea: Brigada Vlad Țepeș, tabere paramilitare, pedeapsa cu moartea, desființarea protecției sociale.

Îl cheamă Mihai Giurgea și a șocat opinia publică printr-un gest fără precedent: a scos cuțitul într-o emisiune TV, pentru a arăta care se soluția pentru actuala clasă politică.

A consemnat Mihai Răzvan ROTARU

A scris pe blogul său că vrea să înființeze o tabără paramilitară în România, unde se vor învăța tactici de gherilă urbană și folosirea armelor de foc!
Se laudă că a înființat Brigada Vlad Țepeș, care va da solde, uniforme și arme membrilor săi. Conform lui Giurgea, pentru Brigada Vlad Țepeș nu există granițe și legi internaționale: unde trebuie să se ducă, acolo se vor duce. Și se vor întoarce cu misiunea îndeplinită și cu banii românilor.

A înființat Parlamentul Antitaxe, care își propune să implementeze ideile Coaliției Antitaxe, printre care:
– Reintroducerea pedepsei cu moartea pentru corupție
– Concedierea pe loc a parlamentarilor de către cei care i-au ales
– Desființarea protecției sociale

Ziarul DEZVĂLUIRI a realizat singurul interviu cu Mihai Giurgea. Condițiile lui au fost ca interviul să fie realizat în mediul virtual, fără cont de email și cu întrebările trimise dinainte, pe o rețea de socializare, împiedicând astfel o discuție interactivă. Din răspunsurile scurte și prudente se creionează imaginea unui om prudent, care încearcă să își disimuleze convingerile și acțiunile.

DEZVĂLUIRI: Sunteţi un radical, aşa cum vă acuză unii, sau un salvator de neam? Ce vă mână în luptă?

Mihai Giurgea: Scuze, dar m-a pufnit râsul. Toate neamurile se salvează singure, dacă au sânge-n instalație. Dacă nu, dispar de pe hartă. Simplu. Salvatori de neam nu există.

DEZVĂLUIRI: Care este ecoul mesajelor dumneavoastră în spaţiul public? Aţi încercat o contabilizare a „audienţei”?

Mihai Giurgea: Nu m-a interesat niciodată. Dar văd că pe alții îi interesează.

DEZVĂLUIRI: Intenţionaţi să transformaţi Mişcarea Antitaxe în partid politic? Care ar fi platforma-program a acestui partid?

Mihai Giurgea: De ce Dumnezeu aș face asta? Și pe timpul cui? Și pe banii cui? Păreți să credeți că lucrurile se transformă de la sine, ca la magicieni: vine Harry Potter și poc! Transformă un ONG, într-un partid. Ați citit legea partidelor din România? Îl cam exclude pe Harry Potter din ecuație.

DEZVĂLUIRI: Aţi vorbit pe siteul dumneavoastră despre înfiinţarea taberelor paramilitare. Există ele deja? Câţi aderenţi aveţi pentru acest proiect?

Mihai Giurgea: Informații confidențiale.

DEZVĂLUIRI: După incidentul de la Nașul TV (a scos cuțitul în direct-n.red.) ați fost contactat de autorităţi?

Mihai Giurgea: Care incident? Și care autorități? Oricum, dacă aș fi fost oricând contactat de orice „autoritate”, fără motiv legal întemeiat, ați fi auzit că aș fi depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu (art. 297 Cod Penal). Și aș fi scris imediat pe Capitalism pe Pâine (siteul administrat de Giurgea-n.red.), ca să-i încurajez pe cititori să facă la fel. Păi ce, „autoritățile” sunt de capul lor, în țara asta?

DEZVĂLUIRI: Credeţi că sunteţi monitorizat de serviciile secrete?

Mihai Giurgea: Dacă da, monitorizarea respectivă este o infracțiune. Și dacă se întâmplă să aflu vreodată… din nou: plângere penală… articolul 297 Cod Penal, dați în judecată simultan și pe civil, pentru încălcarea drepturilor cetățenesti…daune emoționale… etc. etc. etc. Ah, ce-mi place legea asta!

DEZVĂLUIRI: Consideraţi că o Românie condusă cu mână forte de un militar de carieră ar fi o ţară mai bună pentru români?

Mihai Giurgea: Vezi răspunsul la întrebarea 1: Românii se salvează singuri, sau nu se salvează deloc. Văd că tot pompați pe ideea de salvator al neamului. Vă place vouă ideea asta? Nu vi se pare deloc ridicolă?

DEZVĂLUIRI: S-a înfiinţat Brigada Vlad Ţepes? Ce face ea concret?

Mihai Giurgea: Informații confidențiale.

Actualitate

To Top