Opinii

Primul Aqualand acoperit de pe litoralul românesc va fi construit la Năvodari

Unul dintre cele mai importante proiecte pe care oraşul Năvodari îl are în derulare este un Aqualand care va fi construit în perimetrul Taberei de Copii de la Năvodari. Construcţia obiectivului se va întinde pe o suprafață de 3.600 mp și va fi astfel singurul Aqualand acoperit de pe litoralul românesc. În acest mod administraţia locală din Năvodari intenţionează să prelungească sezonul de vacanţă pentru cei care vin la mare. Contribuţia administrației publice din Năvodari este de 50% din valoarea proiectului, deoarece este o investiţie aducătoare de profit.

Aqualand-ul de la Năvodari este unul dintre multele proiecte pe care primăria oraşului Năvodari le are în vedere. Unele dintre acestea sunt în stadiu final, altele sunt în curs de aplicare. Acesta sunt proiecte care combinate au menirea de a îmbunătăți funcţionalitatea oraşului Năvodari. Având statut și de stațiune balneo-climaterică orașul Năvodari și-a optimizat zona de promenadă, construiește un Centru de Afaceri, extinde pe patru benzi drumul dintre Năvodari și orașul Ovidiu. Drumul dintre Năvodari și orașul Mamaia se află în fază de extindere.
În prezent se efectuează lucrări la Piaţa de peşte, Centrul de Afaceri,  zona de promenadă, la un parc, și la drumurile ce leagă Năvodariul de staţiunea Mamaia şi orașul Ovidiu. În cel mult doi ani de zile orașul Năvodari va fi racordat la tot ce înseamnă infrastructură şi turism românesc. Toate proiectele sunt făcute cu simţ de răspundere, cu dimensionarea utilităţilor publice, pentru următorii 50 de ani.
Nicolae Matei a declarat în cursul conferinței de presă în care au fost expuse toate aceste aspecte că: „În România nu avem proiectanţi sau constructori adevăraţi. Nu mai avem specialişti… Legislaţia actuală descurajează investiţiile, iar în România ar fi mai mult decât necesar un Tribunal Comercial. Nu a fost modificată Ordonanţa nr. 66/2011 privind corecţiile financiare (…) Avem un proiect în evaluare de opt luni. O instituţie a statului verifică fiecare hârtiuţă în parte. (…)Am ajuns în situaţia în care durata unei evaluări este mai mare decât durata efectivă a construcţiei. Am făcut toate demersurile de schimbare a legislaţiei din poziţia de preşedinte a Asociația Orașelor din România pentru că ţinem proiectele şi economia românească în loc. (…) Funcţionarii publici nu mai vor să semneze nimic, sunt foarte reticenţi să semneze orice hârtie, de frică să nu fie anchetaţi. Dacă ţinem cont şi de salariile mizerabile, atunci începem să le dăm dreptate.”

Actualitate

To Top