Comisia Europeană

Constantin Hogea îl pregătește pentru Primărie pe fiul magnatului Georgescu de la Coral

Tulcea e plină de panouri cu Victor Georgescu. Se teme primarul de decizia instanței?

Vedeta campaniei PDL pentru europarlamentare este, la Tulcea, Victor Georgescu, fiul milionarului Cornel Georgescu de la firma de construcții Coral. Avocatul de doar 27 de ani e prezent pe panourile publicitare și banerele de campanie mai mult decât Theodor Stolojan, Monica Macovei sau primarul Constantin Hogea.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Cum fiul milionarului se află abia pe locul 30 al listei pentru Europarlamentare (deci fără nicio șansă) și este relativ necunoscut în Tulcea, nu se pune problema unui transfer de imagine de la el spre candidații cu șanse ai partidului. Și atunci, cum se explică supraexpunerea mediatică a tânărului la aceste alegeri?

Tăticul s-a umplut de bani din afaceri cu statul

Un prim răspuns ar putea veni din poziția socială (a se citi financiară) a celui ce a creat imperiul Coral și care poate ajuta partidul. Cornel Georgescu este cel mai bogat om din Tulcea, cu afaceri în construcții, imobiliare și turism. Coral a construit blocuri în Constanța și Tulcea, un mall în Tulcea, dar cei mai mulți bani i-a câștigat din contracte cu statul și cu administrațiile locale și județene.
La Constanța, Coral a reabilitat Tomis Mall și Palatul de Justiție, iar în Tulcea aproape că nu există clădire importantă pe care să nu o fi rebilitat, pe bani publici: Consiliul Județean împreună cu piațeta din fața clădirii, Teatrul Jean Bart, Acvariul, fostul palat al Pașei și casa fostului magnat local Alexandru Avramide sunt doar câteva dintre ele.
Firma Coral a avut și „șansa” de a fi una dintre puținele companii agreate de Ministerul Culturii și Cultelor pentru reabilitarea unor monumente de patrimoniu (Bisericuțele de cretă de la Basarabi-Murfatlar, Cetatea Enisala, bazilica martirică și biserica Sfântul Atanasie din Niculițel), unele dintre aceste lucrări stârnind controverse de-a lungul anilor.

Avocat, „cârciumar”, constructor sau politician?

Cum criza economică i-a creat probleme și magnatului de la Coral (construcțiile și imobiliarele au fost domeniile cele mai afectate la nivel global), intrarea fiului în politică nu ar trebui să mire pe nimeni.
CV-ul tânărului ni-l prezintă ca pe un om nehotărât, care pare să nu știe pe ce cale să o apuce. Victor Georgescu este avocat în Baroul Tulcea și, de asemenea, asociat în două firme-SC Performance SRL care se ocupă cu administrarea restaurantelor și SC Datatur SRL-cu activitate în administrarea hotelurilor dar și construcții. De asemenea, Victor Georgescu activează la Tineretul PDL din Tulcea, unde deține și funcția de Președinte.
Surse din mediul politic tulcean acreditează ideea că „Băiatul lui tata” este pregătit de Constantin Hogea pentru a-i lua locul la primăria Tulcea.
Graba cu care Victor Georgescu este promovat în Tulcea ar putea trăda teama lui Hogea că ar putea primi o decizie defavorabilă în procesul pe care îl are în urma sesizării Agenției Naționale de Integritate, proces ajuns la ultima instanță. Astfel, dacă Hogea ar fi suspendat din funcție, Victor Georgescu ar urma să candideze la Primăria Tulcea din partea PDL.
Rămâne de văzut în ce măsură acesta ar putea fi un loz câștigător, căci Georgescu este încă tânăr și necunoscut, este fiul unui milionar care s-a îmbogățit din afaceri cu statul, iar asocierea cu Hogea (dacă primarul va fi condamnat) s-ar putea să nu îi facă bine.

Actualitate

To Top