Opinii

Vremea bună a adus distracţia în comunele Valu şi Lumina

Weekendul ce tocmai s-a încheiat a marcat atât sosirea verii, martor fiind temperatura din termometre, cât şi ziua localităţii Lumina, respectiv deschiderea sezonului de păşunat în  Valu lui Traian. Comuna Lumina a avut mai multe motive de sărbătoare: pe lângă simpla sărbătoare, localnicii au participat şi la sfinţirea Bisericii «Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena», din satul Oituz, iar un alt motiv a fost sărbătorirea a 22 de ani de la înfiinţarea localităţii Lumina. Spectacolul, care a început la 12:30, a fost moderat de actriţa Mirela Pană, şi s-a desfăşurat pe platoul unde se organizează târgul de weekend.

Un articol de Andreea PAVEL

Comuna Lumina, la ceas aniversar

Programul a inclus atât momente artistice, cât şi manifestări sportive. La începutul spectacolului a avut loc decernarea premiilor Primăriei Lumina. Astfel, zece sportivi care au obţinut rezultate extraordinare la lupte greco-romane şi elevii comunei care au participat la olimpiade şcolare au primit premii, din partea administraţiei locale.  
Nu în ultimul rând, localnicii care au participat la competiţia de lupte tătăreşti – kureş, precum şi participanţii la crossul organizat cu ocazia Zilei Comunei, au primit de asemenea premii. Primăria Lumina, administrată de edilul Dumitru Chiru, a invitat la eveniment şi oaspeţi de seamă din Crimeea. Publicul a fost încântat şi a încins horele pe muzica ansamblurilor «Prietenia» din Mihail Kogălniceanu (dans modern, dans populat tătăresc şi aromân), „Brâuleţul dobrogean”, Ansamblul „Elpis” din Grecia şi „Audeo” – Ansamblul ţigănesc din Cernavodă. Au mai înveselit atmosfera şi Rodica Onţa (repertoriu rusesc), Sorin Şuteu (muzică populară gorjeană), Alin Trocan (repertoriu popular din Teleorman), Izabela Tomiţă, Ion Amititeloaie, Ion Drăgan, Liliana şi Violeta Geapană, formaţia Los Marineros – Mariachi (muzică sud-americană) şi Dasudui Band şi Mirela Pană (muzică balcanică).

La Valu, micii şi berea au fost moca

Comuna Valu lui Traian a fost gazda unei petreceri de pomină, unde micii şi berea au fost oferiţi gratis localnicilor, din partea Primăriei. Primarul Florin Mitroi s-a asigurat că cei 20.000 de mici, tona de vin şi cei 1.200 litri de bere vor fi de ajuns pentru participanţii la serbarea câmpenească. Si se pare că aşa a şi fost, dată fiind buna dispoziţie care se putea citi pe feţele tuturor. Serbarea a marcat deschiderea sezonului de păşunat. Evenimentul a avut loc duminică, 15 mai 2011, pe dealul de la Valea Seacă.
Dis de dimineaţă, începând cu ora 08:00, participanţii au început să îşi instaleze standurile de prezentare, din cadrul expoziţiei de păsări şi animale, sculptură şi artizanat. Surprizele, precum concursul de călărie, nu au lipsit din program. Slujba de deschidere a sărbătorii a început la 12:00, iar după jumătate de oră a început spectacolul propriu-zis, cu muzică populară. Responsabilii cu voia buna au fost Formaţia Izvor şi soliştii Mariana Edulescu, Mariana Culda, Aurel Savam, Liliana Mitrana, Gramoste (muzica armânească), Aidan (muzica turcească) şi alte nume sonore ale muzicii populare dobrogene.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top