Actualitate

Viorel Ionescu, primarul Hârșovei, despre taxa pentru autovehicule cu greutatea mai mare de 3,5 tone: „Doar cei care tranzitează orașul o plătesc”

Pentru a lămuri aspecte privind hotărârea ce reglementează taxa pentru autovehiculele ce transportă marfă, precum și utilajele cu un tonaj mai mare de 3.5 tone, care a dat naștere unor discuții și a creat anumite nemulțumiri, Viorel Ionescu face câteva precizări.

„Sper să fiu înțeles în mod corect, făcând un apel la purtarea unui dialog civilizat, chiar dacă oamenii au de făcut critici. Le consider constructive, atâta timp cât avem și o exprimare decentă. Orice sugestie a cetățenilor este binevenită și va fi analizată”, asigură edilul.

În primul rând, primarul Viorel Ionescu spune că s-a creat o confuzie legată de societățile care dețin astfel de autovehicule de marfă sau utilaje mai mari de 3,5 tone, care trebuie să plătească această taxă. „Precizez faptul că doar autovehiculele care tranzitează orașul vor plăti această taxă”, explică primarul.

De asemenea, persoanele juridice care au sediul în orașul Hârșova nu vor plăti această taxă, nefiind vorba despre o tranzitarea a orașului, în sensul intrării și ieșirii din oraș.

„Pentru că acest lucru nu a fost evident, vom face o completare a hotărârii pentru a prevedea în mod expres și pentru a nu se mai crea confuzii (deși cuvântul „tranzitare” explică acest lucru)”, mai spune Viorel Ionescu.

Cetățenii care dețin astfel de autovehicule de transport marfă și transportă ocazional bunuri în interes personal nu sunt nevoiți să plătească această taxă, aceștia fiind nevoiți, oricum, să dețină documente de proveniență a mărfii, pentru a nu fi suspectați de transport ilegal de mărfuri.

„Nici autovehiculele ce tranzitează orașul pe drumul național nu se supun plății taxei, deoarece DN2A nu se află în administrarea orașului Hârșova”, adaugă primarul.

„Sper că am reușit să îi lămuresc pe toți aceia care aveau nevoie de aceste precizări și vă asigur că orice propunere punctuală și justificată venită din partea cetățenilor ce se confruntă cu probleme generate de reglementările locale vor fi avute în vedere, pentru a răspunde nevoilor hârșovenilor”, conchide Viorel Ionescu.

Actualitate

To Top