Actualitate

Viorel Ionescu, primarul Hârșovei, despre taxa pentru autovehicule cu greutatea mai mare de 3,5 tone: „Doar cei care tranzitează orașul o plătesc”

Pentru a lămuri aspecte privind hotărârea ce reglementează taxa pentru autovehiculele ce transportă marfă, precum și utilajele cu un tonaj mai mare de 3.5 tone, care a dat naștere unor discuții și a creat anumite nemulțumiri, Viorel Ionescu face câteva precizări.

„Sper să fiu înțeles în mod corect, făcând un apel la purtarea unui dialog civilizat, chiar dacă oamenii au de făcut critici. Le consider constructive, atâta timp cât avem și o exprimare decentă. Orice sugestie a cetățenilor este binevenită și va fi analizată”, asigură edilul.

În primul rând, primarul Viorel Ionescu spune că s-a creat o confuzie legată de societățile care dețin astfel de autovehicule de marfă sau utilaje mai mari de 3,5 tone, care trebuie să plătească această taxă. „Precizez faptul că doar autovehiculele care tranzitează orașul vor plăti această taxă”, explică primarul.

De asemenea, persoanele juridice care au sediul în orașul Hârșova nu vor plăti această taxă, nefiind vorba despre o tranzitarea a orașului, în sensul intrării și ieșirii din oraș.

„Pentru că acest lucru nu a fost evident, vom face o completare a hotărârii pentru a prevedea în mod expres și pentru a nu se mai crea confuzii (deși cuvântul “tranzitare” explică acest lucru)”, mai spune Viorel Ionescu.

Cetățenii care dețin astfel de autovehicule de transport marfă și transportă ocazional bunuri în interes personal nu sunt nevoiți să plătească această taxă, aceștia fiind nevoiți, oricum, să dețină documente de proveniență a mărfii, pentru a nu fi suspectați de transport ilegal de mărfuri.

„Nici autovehiculele ce tranzitează orașul pe drumul național nu se supun plății taxei, deoarece DN2A nu se află în administrarea orașului Hârșova”, adaugă primarul.

„Sper că am reușit să îi lămuresc pe toți aceia care aveau nevoie de aceste precizări și vă asigur că orice propunere punctuală și justificată venită din partea cetățenilor ce se confruntă cu probleme generate de reglementările locale vor fi avute în vedere, pentru a răspunde nevoilor hârșovenilor”, conchide Viorel Ionescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top