Comisia Europeană

VIDEO: A vrut să se arunce de pe chioşc în timpul unui control OPC la Eforie

Un control al inspectorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) în frunte cu şeful Horia Constantinescu, ce avut loc la un restaurant tip fast food din Eforie Nord, a generat un imens scandal. Soţul administratorei s-a urcat pe acoperişul chioşcului şi a ameninţat că se aruncă de acolo, a spart casa de marcat şi a fost luat de poliţişti.

Fast food-ul fusese închis în urma unui control al CJPC şi redeschis ilegal, spune Constantinescu. În replică, administratora chioşcului îl acuză pe Constantinescu că are ceva cu ea şi soţul ei, în timp ce i-ar proteja pe alţi comercianţi din Eforie Nord.

Cei doi soţi au realizat şi câteva clipuri în staţiune, prin care vor să scoată în evidenţă faptul că sunt şi alte terase, restautante şi fast-fooduri care nu îndeplinesc condiţiile ce le-au fost impuse lor. „Veniţi aici să vedeţi că nici alţii nu au geamuri şi încălzire prin pardoseală (SIC!). Veniţi să vedeţi şi două rulote cu servicii de alimentaţie publică, care nu respectă legislaţia. De ei de ce nu se ia domnul Horia Constantinescu? Are ceva cu noi, e clar!”.

Admnistratora fast-food-ului ne-a trimis în exclusivitate imagini filmate de o angajată în timpul controlului, imagini ce surprind tot circul creat.

„Doamna mă acuză de diverse lucruri, pentru că mi-am făcut datoria. Poate că unii comercianţi sunt obişnuiţi din alte vremuri cu inspectori care mai închideau ochii la nereguli. Nu e cazul meu sau al echipei actuale. În timpul controlului, soţul doamnei m-a ameninţat şi jignit, a creat un adevărat circ.
La Eforie, ca şi în alte locuri, am atacat zonele de impact major şi unde sunt riscuri mai mari. Spre exemplu, ne-am concentrat atenţia asupra unităţilor de pe plajă, pentru că acolo nisipul ajunge foarte uşor pe preparate, mai ales acum, cu furtunile din ultima vreme. De aceea a fost prioritar să mergem acolo şi să le impunem să îşi pună geamuri. Cei din centru nu au aceeaşi expunere şi acolo din păcate nu am ajuns la toţi. Mai multe restaurante din centrul staţiunii Eforie au fost deschise după acţiunile noastre. Nu avem ce să facem, pentru că primarul autorizează câte un restaurant pe zi. Iar noi suntem doar 10 oameni în cinci echipe, pe tot judeţul Constanţa.
Sunt şi două rulote, într-adevăr, dar acestea se supun unei legislaţii diferite de cele pentru comerţul ambulant. Aşa e legislaţia.
Persoana care mă acuză că am comis un abuz nu are autorizaţie de funcţionare pentru activitatea de alimentaţie publică, nu are scurgere în pardoseală (dânsa confundă scurgerea prin pardoseală cu încălzirea prin pardoseală, ce să îi facem, acesta e nivelul dânsei de înţelegere), nu are chiuvete. Acolo am găsit produse din peşte care nu sunt ţinute la temperatură conformă. Nu am nimic cu ei, dar trebuie să înţeleagă să respecte legea. În acea zonă este un trafic foarte mare, trec sute de oameni pe oră”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top