Politic

Victor Negrescu, fost eurodeputat şi ministru al afacerilor europene, şi-a anunţat priorităţile candidaturii sale la alegerile europarlamentare: Voi scoate în evidenţă valoarea adăugată adusă de România proiectului European

Apărarea drepturilor românilor, democratizarea accesului la oportunitățile disponibile la nivel european și promovarea valorii adăugate pe care Românie o aduce proiectului european, se numără printre prioritățile anunțate de Victor Negrescu, fost eurodeputat și fost ministru delegat pentru afaceri europene, care candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European din partea PSD.

“Sunt onorat de responsabilitatea care mi-a fost încredințată de a reprezenta colegii din Partidul Social Democrat în alegerile pentru Parlamentul European. Candidez cu dorința fermă de a continua proiectele deja inițiate în trecut, prin care am căutat cu consecvență: să apăr drepturile românilor care trăiesc sau muncesc în Uniunea Europeană; să democratizez accesul la oportunitățile disponibile la nivel european, promovând noi soluții de cooperare extinsă în domeniul sănătății, educației, cercetării/inovării și antreprenoriatului și, nu în ultimul rând; să scot în evidență valoarea adăugată adusă de România proiectului european, subliniind specificul Transilvaniei și a zonei de Vest a României la nivel european – cu un accent special pe județul Alba, pentru care am militat în mod deosebit“, a scris Negrescu într-o postare pe Facebook în care și-a prezentat raportul de activitate în Parlamentul European în perioada 2014-2017, înainte de a fi numit ministru delegat pentru afaceri europene.

Victor Negrescu a devenit europarlamentar din partea PSD pentru legislatura 2014-2019, în urma scrutinului din 25 mai 2014, după ce Ecaterina Andronescu (PSD) a renunţat la mandat.

Acesta fost ales, în anul 2015, vicepreședintele Partidului Social Democrat și a fost membru în Comisia pentru bugete a Parlamentului European. Europarlamentarul a făcut parte și din Comisia Juridică și cea pentru Afaceri Constituționale a co-legislativului european, precum și din Comisia pentru industrie, cercetare și energie.

Acesta a fost ales, în septembrie 2014, în board-ul EU40, rețeaua eurodeputaților sub 40 de ani din Parlamentul European. Totodată, Victor Negrescu a coordonat activitatea grupului S&D40, format din europarlamentarii social-democrați sub 40 de ani din actuala legislatură.

În urma activității sale din Parlamentul European, Victor Negrescu a fost premiat cu distincția ”Europarlamentarul Anului” la categoria Agendă Digitală și Internet.

În iunie 2017, acesta s-a retras din poziția de eurodeputat pentru a fi numit ministru delegat pentru afaceri europene, funcție din care a coordonat procesul de pregătire a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Victor Negrescu este Președintele PES Activists Romania, organizație ce reunește peste 10.000 de membri.

PES activists România – peste 10.000 de militanți români interesați de politica și dezbaterile europene. PES activists Romania este o structura membra a retelei europene de activisti ai Partidului Socialistilor Europeni compusa din membrii si simpatizantii partidelor de stanga din Europa interesati sa actioneze la cel de-al patrulea nivel al democratiei, nivelul european. In prezent in Romania sunt peste 10.000 de membrii PES activists inregistrati in timp ce la nivel european exista peste 60000 de activisti PES in aproape toate statele membre ale Uniunii Europene.

sursa: CaleaEuropeana.ro

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD, cod mandatar financiar coordonator 41190008

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top