Actualitate

Viceprimarul Mechenici vrea să reglementeze modul în care se fac lucrările edilitare și să rezolve problema gunoiului din Costinești

În ședința Consiliului Local Costinești de vineri, 20 august, viceprimarul Gheorghe Mechenici, a inițiat două proiecte de hotărâre.

Primul dintre ele se referă la regulamentul lucrărilor tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public și/sau privat al comunei Costinești.

Având în vedere modul în care s-au desfășurat lucrările pe teritoriul satului Schitu și reclamațiile venite din partea cetățenilor, am inițiat un proiect privind regulamentul lucrărilor tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public și/sau privat al comunei Costinești.

Personal nu sunt mulțumit de cum au decurs până acum lucrările de reabilitare a conductelor de apă potabilă și canalizare (am intrat în sezonul estival cu moloz și șanțuri în fața proprietăților, conducte de canalizare sparte, străzile Schitului și Paltinilor pline de șanțuri, au fost cetățeni care au trebuit săși astupe singuri șanțurile din fața porților sau să monteze pavajul de pe domeniul public). Pe viitor, îmi doresc ca aceste lucrări să se desfășoare în condiții optime, în caz contrar firmele care execută lucrări pe domeniul public să fie sancționate conform hotărârii de consiliu. Mulțumesc tuturor colegilor din consiliu pentru că au votat acest regulament”, a declarat Gheorghe Mechenici.

Al doilea proiect inițiat de viceprimar a fost legat de aprobarea achiziționării unei autogunoiere, la nivelul UAT Costinești. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, din cauza refuzului unor consilieri de a-l vota. Mechenici promite însă că la următoarea ședință va propune achiziționarea a trei autogunoiere, pentru a rezolva problema gunoaielor din timpul sezonului estival.

Ținând cont de feedback-ul negativ primit de la cetățenii comunei Costinești privind colectarea deșeurilor în perioada sezonului estival, pentru a nu mai ajunge în astfel de situații (au fost străzi unde gunoiul s-a ridicat și dupa 5 zile!) am inițiat un proiect privind achiziționarea unei autogunoiere la nivelul UAT Costinești.

Din păcate, a trebuit să retrag acest proiect de pe ordinea de zi, deoarece o parte din consilieri nu au fost de acord cu achiziționarea unei autogunoiere (probabil au fost mulțumiti de modul în care s-a desfășurat activitatea de colectare a deșeurilor), însă nu voi ceda!

La următoarea ședință voi propune achiziționarea a trei autogunoiere, căci îmi doresc ca pe viitor colectarea deșeurilor de la populație să fie făcută de către Serviciul de Gospodărire al Comunei Costinești. ră ajutorul colegilor de la Serviciul de Gospodărire, situația ar fi fost și mai gravă, fapt pentru care le mulțumesc pentru efortul depus”, a transmis viceprimarul Mechenici.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top