COMUNICATE

Vicele din Tuzla are o condamnare pentru vătămare corporală

Comuna Tuzla, cu întregul ei potential turistic si imobiliar, a încaput pe mâna unui infractor de trei parale. Marian Saracila, zis Bebe, se afla la al doilea mandat de viceprimar, desi potrivit conditiilor stipulate de legea administratiei publice locale, nu avea dreptul sa ocupe nici macar o functie de consilier local. În anul 2005, vicele din Tuzla înca avea cazierul încarcat cu o amenda penala pentru vatamare corporala, pentru acte de vitejie comise în 2003. În plus, documentul ajuns în posesia noastra atesta si faptul ca oficialul de la Tuzla avea pe rolul Tribunalului Ialomita un dosar de judecata într-o alta speta penala.

Un articol de ADRIAN CÂRLESCU

În anul 2003, printr-o manevra de culise, consilierul local liberal Marian Saracila ajungea viceprimar al comunei Tuzla. Si nu oricum, ci în locul varului sau de la PD, Vintila Saracila, mazilit din functie pentru ca refuzase sa plece împreuna cu primarul Avram Ghebenei (fostul sau sef de la PD) la „noul PSD”, în plin scandalul racolarilor politice. În acele conditii, Vintila Saracila a fost îndepartat din functie, cu voturile consilierilor PSD si PNL, „varul liberal” ajungând în urma operatiunii vioara a doua din Primaria Tuzla. Afacerea s-a dovedit câstigatoare pentru primarul septuagenar Avram Ghebenei, care si-a câstigat sprijinul deplin al liberalilor, în campania electorala din vara anului 2004. Intrat în turul doi al alegerilor locale cu PD-istul Vintila Saracila, Ghebenei a avut sprijinul activ al viceprimarului liberal. Desi încalcase protocolul de functionare al Aliantei PNL-PD, fapta lui Marian Saracila a ramas nesanctionata, mai ales ca si democratii provocasera un caz similar la Nicolae Balcescu. În urma trocului imoral, Bebe s-a ales cu un nou mandat de viceprimar, însa în realitate joaca si rolul de primar din umbra, mai ales ca septuagenarul Ghebenei, aflat la o vârsta la care si controlul asupra functiounilor fiziologice este un pariu vital, a scapat controlul în privinta deciziilor din primarie. Si asa a ajuns Saracila omul care face si desface tot ce se întâmpla la Tuzla. Cazierul sau demonstreaza însa ca nu avea dreptul sa ocupe nici macar functia de simplu consilier local, date fiind atecedentele penale. Astfel, Marian Saracila a fost condamnat la plata unei amenzi penale, prin sentinta penala nr. 581/04.12.2003, pronuntata de Judecatoria Urziceni, pentru o fapta încadrata în prevederile articolului 180 indice 2 din Codul Penal. Articolul în cauza reglementeaza infractiunea de vatamare corporala. Batausul care acum joaca la ruleta terenurile Tuzlei are cazierul patat si cu proces penal pe rolul Tribunalului Ialomita (Dosar 126/A/28.03.2003).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top