Video

Viaţa mea de bărbat

http://www.dezvaluiri.ro/images/_poze_articole/2009-03-09/coperta.jpg

http://www.dezvaluiri.ro/images/_poze_articole/2009-03-09/coperta.jpgDacă v-aţi gândit să citiţi Viaţa mea de bărbat de Philip Roth (Polirom, 2008), vă avertizez că nu vă va fi uşor. Închipuiţi-vă că Woody Allen şi-a pierdut brusc humorul şi s-a apucat de scris. Lectura nu este, desigur, lipsită de delicii, dar plăcerea vine numai după ce accepţi resemnat o călătorie prin lumea lui Despică firu’-n patru în manieră psihanalitică.

Un articol de Bogdan PAPACOSTEA

Viaţa mea de bărbat este, mai precis, povestea a ceea ce mai rămâne dintr-o viaţă de bărbat după întâlnirea cu femeile fatale: mama, prima iubită, a doua iubită, prima soţie, a doua soţie, prima amantă, a doua amantă şi tot aşa, fără ca ordinea în care le-am enumerat eu aici să fie obligatorie. Volumul lui Roth nu are o concluzie anume dar nici nu se simte nevoia uneia spuse în mod răspicat. De la primele pagini, în cele patru poveşti care compun saga descompunerii şi a ratării, personajul masculin respiră aerul finalului de lume. Concluzia îl însoţeşte, deci, ca un câine credincios, de-a lungul şi de-a latul fiecărei fraze. Realitatea nu este aşa, fireşte.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top