Politic

Vești bune pentru românii din diaspora: Șișcu anunță avizarea pozitivă a două proiecte de lege ce vin în sprijinul românilor din străinătate

Vești bune pentru românii din diaspora

Vești bune pentru românii din diaspora: Deputatul George Șișcu, membru al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Camera Deputaților, anunță avizarea pozitivă a două proiecte de lege ce vin în sprijinul românilor din străinătate. Aceste proiecte de lege reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii condițiilor de viață și de studiu pentru românii care trăiesc în străinătate

Vești bune pentru românii din diaspora: Burse pentru studenți pe tot parcursul anului calendaristic

Prima propunere legislativă modifică și completează „Legea privind învățământul superior” cu scopul de a îmbunătăți accesul studenților români din diaspora la burse.

„Este modificată și completată „Legea privind învățământul superior” pentru a permite acordarea bursei pentru studenții români de pretutindeni pe tot parcursul anului calendaristic, și cumularea acesteia cu bursa de excelență olimpică/internațională și cu bursa de performanță, precum și pentru a include informatica în categoria ramurilor din domeniile științelor exacte, ingineriei și matematicii”, transmite George Șișcu.

Corectarea legislației pentru serviciile notariale gratuite

A doua propunere legislativă vizează modificarea „Legii notarilor publici și a activității notariale” și completarea „Legii privind serviciile consulare pentru care se percep taxe la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate.

„A doua propunere avizată pozitiv se referă la modificarea Legii notarilor publici și a activității notariale și la completarea Legii privind serviciile consulare pentru care se percep taxe la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate. Eliminarea globală a tuturor taxelor consulare a generat o situație neplăcută, și anume faptul că persoane fizice sau juridice străine apelează în mod gratuit la serviciile notariale amintite pentru diverse motive, deși sensul în care a fost gândită legea se referea la persoanele fizice cu cetățenie română.

Modificarea legislativă avizată ieri pozitiv de noi corectează această situație, introducându-se taxe pentru situațiile în care persoane fizice sau juridice străine au nevoie de autentificări de înscrisuri sau traduceri în/și din limba română. Pentru cetățenii români, serviciile rămân pe mai departe gratuite”, a adăugat deputatul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top