Politic

USR PLUS: Lipsa spațiilor verzi din Mamaia Nord e încurajată de viceprimarul din Năvodari

USR PLUS Năvodari reacționează la proiectul de hotărâre depus de viceprimarul Costel Dumitrașcu, privind modificarea HCL 179/2017, inițiată tot de acesta. Modificarea se referă la obligativitatea ca orice persoană fizică sau juridică care solicită autorizații de construcție pe raza UAT Năvodari să amenajeze spații verzi pe domeniul public al orașului. Reprezentanții USR PLUS consideră că proiectul le dă astfel posibilitatea dezvoltatorilor imobiliari să construiască fără a mai amenaja cota de 30% de spațiu verde obligatorie pe terenul sau construcția proprie. Proiectul urmează să fie supus la vot în ședința de Consiliu Local Năvodari, de mâine, pe ordinea suplimentară.

„Unde e pădurea, Costel Dumitrașcu? Mamaia Nord e plină de betoane!”

„Hotărârea Consiliului Județean 152/2013 dezavantajează dezvoltatorii imobiliari, obligandu-i să aibă 30% din teren, spațiu verde. În 2017, consilierului Dumitrașcu, inițiază peste HCJ 152, hotărârea de Consiliu Local 179, în care, mai adaugă niște pomi, dar „uită” să treacă în proiect, măcar ceva despre obligativitatea păstrării celor 30% din cota terenului ca spatiu verde.
În Mamaia Nord – Năvodari, s-au construit aproximativ 17.000 de unități individuale de locuit. Așadar, conform HCL ar trebui să ne bucurăm de umbra a cel puțin 17.000 de arbori. O adevărată pădure. Unde e pădurea, domnule fost consilier, actual vice primar, Dumitrașcu? Probabil, doar în mintea dumneavoastră, pentru că în Mamaia Nord găsim doar umbra betoanelor.
Unde sunt copacii plantați de primărie din amenzile încasate de la cei care au încălcat aceasta obligație?
Câte amenzi s-au încasat?
Ce s-a făcut cu banii?
Sau proiectul din 2017, a fost doar praf în ochii alegătorilor și o ocazie pregătitoare pentru proiectul inițiat acum, prin care investitorii nu vor mai fi obligați să amenajeze 30% din teren ca spațiu verde? Pentru că proiectul dumneavoastră de acum le dă ocazia clară să nu mai planteze niciun fir de iarbă lângă blocuri. Pe ideea că vor planta altundeva.
În patru ani nu s-a plantat nimic altundeva și nici măcar nu te-ai sesizat!
Domnule viceprimar, avem dubii că proiectul dumneavoastră de acum, e legal, pentru că subreglementează o hotărâre a CJ, favorizează fără dubiu, haosul urbanistic și jungla de betoane din Mamaia Nord și este clar în defavoarea năvodărenilor și a turiștilor obligați să înghită doar praf și să facă plajă la umbra blocului.
USR PLUS sprijină înființarea de spații verzi și respectarea legii. De aceea, consilierii județeni USR PLUS lucrează deja, la un proiect de HCJ prin care din cei 30% din teren, alocați pentru spațiu verde, 20% să fie obligatoriu pe sol.
Pe terenul construit, nu altundeva!
Doar în felul acesta ne putem asigura că nereguli, favoritisme și speculații la limita legii, nu vor mai fi posibile. Nici măcar la Năvodari!”, au transmis reprezentanții USR PLUS.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top