Actualitate

Bogdan Bola: Trebuie să oprim deșertificarea Dobrogei, prin împăduriri

Deputatul liberal Bogdan Bola a solicitat în mod repetat Ministerului Mediului și instituțiilor subordonate, prin mai multe adrese oficiale, să identifice și să delimiteze terenuri degradate și neproductive, pentru a fi împădurite.

Din 2007 și până în prezent, Ministerul Mediului nu a mai sădit niciun copac în județul Constanța. O spune chiar Direcția Silvică Constanța, într-un răspuns trimis lui Bola.

Deputatul constănțean este totuși optimist, plecând de la o declarație pe care ministrul Mediului a dat-o în timpul ultimei vizitei la Constanța, privind necesitatea unei campanii de împăduriri la nivelul întregului județ.

Trebuie să trecem urgent la identificarea, delimitarea și constituirea perimetrelor de ameliorare, purtând în acest sens discuții și cu prefectul județului Constanța, Silviu Coșa. Potrivit Institutului Naţional de Statisticǎ, ȋn 2014, în România erau 495 de mii de hectare de terenuri degradate și neproductive care ar putea să fie valorificate prin împădurire, prin includerea acestora în perimetre de ameliorare.

Este clar că până la nivelul anului 2021 nu a mai fost întreprins un asemenea demers, deoarece când am solicitat să mi se pună la dispoziție date privind campaniile de împăduriri în județul Constanța în ultimii 10 ani, răspunsul a fost unul destul de grav: <Ministerul Mediului, prin Direcția Silvică Constanța, în perioada 2003 – 2007, a plantat 3611 ha, constituite în perimetre de ameliorare>. Nimic de atunci…

Tocmai de aceea, este cu atât mai important să lucrăm împreună pentru a opri fenomenul de deșertificare a Dobrogei. Voi continua să colaborez cu prefectul județului și cu reprezentanții locali ai Ministerului Mediului pentru a demara acest proces cât mai curând posibil! Este o realitate pentru noi toți că schimbările climatice, la care adăugăm exploatarea excesivă și necorespunzătoare a terenurilor fertile, cultivarea excesivă și suprapășunatul, combinat cu despăduririle masive și diminuarea resurselor de apă pun în pericol viitorul agriculturii și rezervațiilor din Dobrogea… Deci trebuie făcut ceva urgent!”, notează Bogdan Bola.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top