Actualitate

Tulcea – Masă rotundă pe tema prevenirii separării copilului de familie

Secretarul general al județului, Marius Cristi Mihai și consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Anișoara Radu au participat miercuri, 26 mai 2021,la masa rotundă cu tema „Măsuri inovative de abordare și promovare a prevenirii separării copilului de familie, egalitate de șanse și nediscriminare în județul Tulcea“.

Evenimentul a fost organizat de Fundația SERA România în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, în cadrul proiectului „Întotdeauna în familie – proiect pentru reducerea instituționalizării, a riscului de separare și pentru asigurarea serviciilor de recuperare de proximitate copiilor din județul Tulcea“.

„Aș dori să mulțumesc Fundației SERA România și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, pentru invitația la această masă rotundă cu un subiect extrem de sensibil, respectiv prevenirea separării copilului de familie, egalitate de șanse și nediscriminare și măsurile luate în acest sens la nivelul județului Tulcea.

Mulțumesc SERA România pentru activitatea desfășurată la nivelul județului Tulcea, unde, în cei 25 de ani de activitate ai fundației, s-au derulat programe de peste 2 milioane de euro.

De asemenea, felicit conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea pentru activitatea desfășurată în asigurarea serviciilor de protecție a copilului și de prevenire a separării copilului de familie. Vă asigur de tot sprijinul instituției noastre în activitatea dumneavoastră și vă doresc tuturor mult succes în continuare“, a declarat secretarul general al județului, Marius Cristi Mihai.

Proiectul vizează acțiuni pentru minim 270 de copii expuși riscului de separare de familie, prin acordarea de subvenții pentru evitarea riscului de separare de familie și asigurarea de servicii de consiliere, sprijin și de recuperare în cadrul centrelor înființate în cadrul proiectului, respectiv Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii din Tulcea și Centrul Itinerant de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități.

Fundația SERA România a derulat numeroase programe în județul Tulcea, care au cuprins închiderea căminului spital Horia, a Centrului de Plasament Cristian Tulcea, dar și programe de pregătire profesională, de dezvoltare a rețelei de asistenți maternali profesioniști, înființarea Centrului de plasament Tulcea, a două case de tip familial pentru copii în Tulcea și a Centrului de recuperare pentru copilul cu dizabilități.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top