Politic

USR PLUS Constanța: Modernizarea transportului pe cale ferată Constanța – Mangalia intră în linie dreaptă

Reprezentanții alianței USR PLUS au declarat că cel de-al doilea proiect important de infrastructură din planul de guvernare locală și județeană al USR Mangalia, respectiv USR Constanța, a intrat în faza de lansare a studiului de fezabilitate. Conform acestora, proiectul implică reabilitarea și electrificarea liniei Constanța – Mangalia pentru creșterea vitezei trenurilor, repararea și modernizarea gărilor și a sistemelor de semnalizare, scăderea timpului de parcurs, creșterea siguranței și confortului pentru călători și creșterea numărului de trenuri de călători care pot fi înscrise în graficul de circulație.
„Toate aceste investitii au rolul de a aduce în secolul XXI modul în care peste 350.000 de locuitori ai județului Constanța și zeci de mii de turiști se vor deplasa pe această rută.
Localitățile care vor beneficia de aceast proiect sunt Constanța, Agigea, Eforie (Nord și Sud), Tuzla, Costinești, 23 August, Mangalia și toate stațiunile din sudul județului.
Iată că după prioritazarea națională a extinderii autostrăzii A4 Constanța până în localitatea 23 August, asumată public de către ministrul transporturilor, Cătălin Drulă (un alt proiect promovat și asumat de USR Mangalia și USR Constanta in campania electorală – aflat deja în faza de proiectare), cel de-al doilea mare proiect de infrastructură important pentru județul Constanța începe deja să prindă contur”, au transmis reprezentanții alianței.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top