Politic

USR PLUS a depus o listă de amendamente la bugetul de investiții de anul acesta al municipiului Constanța

Lista amendamentelor depuse de USR PLUS CONSTANTA la bugetul de investiții al municipiului pe anul 2022 aflat în dezbatere publică:
1️⃣ Studiu de fezabilitate privind amenajarea unui nou parc public în Faleză Nord, pe malul mării, pe o suprafață de aproximativ 11.500 mp, între zona rezidențială Santa Maria Bay și ansamblul de blocuri Spectrum – în dezvoltarea acestui proiect se va avea în vedere achiziția, construcția, montarea elementelor de structură și de mobilier: alei pietonale, trotuare, piste pentru bicicliști; instalații și echipamente de recreere pentru copii; realizarea sistemelor de iluminat și irigații, sisteme de supraveghere video și WI-FI, dotare cu mobilier urban. Suma propusă: 250.000 lei (nou)
2️⃣ Studiu de fezabilitate Grădină Publică Compozitori – în dezvoltarea acestui proiect se va avea în vedere achiziția, construcția, montarea elementelor de structură și de mobilier: alei pietonale, trotuare, piste pentru bicicliști; instalații și echipamente de recreere pentru copii; realizarea sistemelor de iluminat și irigații, sisteme de supraveghere video și WI-FI, dotare cu mobilier urban.
Suma propusă: 100.000 lei (nou)
3️⃣ Studiu de fezabilitate Parc cu regenerare urbană a componentelor patrimoniale (Valul Mare de Pământ) Bd Brătianu intrare Constanța – se va avea în vedere punerea în valoare a segmentului de Val de o parte și de alta a bulevardului ca element de intrare în oraș original (complementar cu eliminarea vedetei de coastă); pentru porțiunea de la sud de bulevard se va avea în vedere achiziția, construcția, montarea elementelor de structură și de mobilier: alei pietonale, trotuare, piste pentru bicicliști; instalații și echipamente de recreere pentru copii; realizarea sistemelor de iluminat și irigații, sisteme de supraveghere video și WI-FI, dotare cu mobilier urban; în proiect e necesară și colaborarea Consiliului Județean.
Suma propusă: 250.000 lei
4️⃣ Studiu de impact și studiu de fezabilitate privind Promenada Mării Negre – aceste studii vor fi comandate în vederea construirii unei promenade în zona de taluz din dreptul plajei, de la Modern la Pescărie, pentru a se asigura un flux de circulație pietonală și pentru bicicliști, cu utilizarea unui design structural și detaliat atent pentru a minimiza impactul asupra mediului.
Suma propusă: 300.000 lei
5️⃣ Amenajare zonă pietonală Faleză Nord și acces către plajă între străzile Grozești și Ciprian Porumbescu – reabilitarea scărilor de acces către plajă, reabilitarea arterelor pietonale și a pavajului, amenajarea spațiilor verzi, reabilitarea sistemului de iluminat, înlocuirea mobilierului urban.
Suma propusă: 300.000 lei.
6️⃣ Expropriere Hanul Balcan pentru realizare Centru de Inovare Digitală – acest centru va avea un rol esențial în stimularea utilizării tehnologiilor avansate, creându-se astfel premisele favorabile inovării și dezvoltării digitale atât pentru sectorul public, cât și pentru mediul de afaceri, dar mai ales în interesul cetățenilor orașului. Un astfel de centru va putea oferi soluții modern aplicate actualei structuri economico-administrative a orașului și va constitui un suport pentru firmele nou înființate în implementarea proiectelor de cercetare și dezvoltare.
Suma propusă: 2.500.000 lei.
7️⃣ Studiu de fezabilitate realizare loc de joacă și terenuri de sport în cartierul Palas, zona Grădiniței nr. 31 (str. Bradului) – având în vedere mutarea Grădiniței nr. 31 într-o clădire reabilitată, care asigură desfășurarea în condiții optime a procesului educativ, propunem demolarea actualei clădiri a grădiniței și a unei foste săli de sport dezafectată, clădiri vechi de aproximativ 100 de ani și construirea unor terenuri de sport, a unui loc de joacă și dotarea spațiului cu echipamente calisthenics.
Suma propusă: 50.000 lei
8️⃣ Studiu de fezabilitate pentru realizare Centru de dezvoltare a afacerilor în zone marginalizate (clădirea dezafectată a liceului CFR Palas) – zonele marginalizate ale orașului, cu precădere cartierele Palas și Medeea, trebuie să beneficieze de o atenție deosebită și trebuie sprijinite cu proiecte concrete care să genereze o gamă largă de servicii printre care instruire și consultanță pentru începerea unei afaceri, asistență și informații pentru promovare, formare profesională, pentru persoanele care trăiesc în aceste zone, asistență dedicată firmelor nou înființate pentru o perioadă care variază de la 1 la 3 ani. Suma propusă: 100.000 lei
9️⃣ Concurs Internațional de soluții pentru edificarea unui Parc Tematic în municipiul Constanța – pentru sporirea atractivității orașului în extra-sezon, avem în vedere realizarea unui parc tematic care integrează spectacole, servicii alimentare, comerț cu amănuntul. Parcul tematic trebuie să constituie un suport pentru serviciile de turism din Constanța și Mamaia. Suma propusă: 150.000 lei
🔟 Concurs internațional de soluții privind edificare nou cartier financiar administrativ în zona denumita generic „Oil Terminal” (între Șos Mangaliei/Bd Aurel Vlaicu/Bd Brătianu) – se va avea în vedere viziunea strategică de dezvoltare a orașului prin introducerea în circuitul urban a unei zone centrale și totodată interconectarea prin aceasta a cartierelor din sud, vest, centru dar si cu portul Constanța și autostrada A4; se va lua în considerare pe termen lung trecerea în subteran a liniilor de cale ferată, regândirea poziționării Gării, prelungirea Bulevardului Ferdinand spre vestul orașului, integrarea Tunelului Palas în circuitul urban prin conectarea rutieră a Portului cu acest nou cartier, conceptul de dezvoltare de sedii administrative, de birouri, social-culturale, sportive și de recreere.
Suma propusă: 500.000 lei
1️⃣1️⃣ Studiu de fezabilitate privind construirea a 3 săli de sport în cadrul a 3 unități de învățământ – Suma propusă: 150.000 lei
1️⃣2️⃣ Studiu de fezabilitate privind amenajarea unei grădini publice în vecinătatea Spitalului ISIS cu regenerare urbană – Punerea în valoare a terenurilor prin regenerare urbană/amenajare spațiu verde.
Suma propusă: 150.000 lei
1️⃣3️⃣ Finalizarea noii clădiri a Grădiniței “Lumea Poveștilor” – în anul 2021 au fost alocate fonduri pentru realizarea expertizei tehnice a clădirii, iar în acest an dorim alocarea de fonduri pentru continuarea lucrărilor și finalizarea acestui proiect demarat în 2008 și abandonat pe parcurs.
Suma propusă: 500.000 lei
1️⃣4️⃣ Reabilitare Grădinița nr 16 (monument istoric) Peninsulă – grădinița numărul 16, care își desfășoară, de regulă, activitatea într-o clădire monument istoric, este închisă în acest moment datorită stării precare a construcției, aceasta reprezentând un pericol pentru orice persoană care ar urma să desfășoare o activitate în clădire. Fiind singura grădiniță din zona peninsulară trebuie făcute toate demersurile pentru ca, cel târziu la începutul anului școlar 2022-2023 aceasta să poată funcționa.
Suma propusă: 500.000 lei
1️⃣5️⃣ Expertizare tehnică a imobilelor destinate funcționării unităților de învățământ preuniversitar – Prin acest proiect urmărim diagnosticarea stării actuale a clădirilor în care își desfășoară activitatea unitățile de învățământ preuniversitar în vederea luării măsurilor necesare pentru creșterea gradului de siguranță.
Suma propusă: 300.000 lei.
1️⃣6️⃣ Studiu de prefazabilitate Arenă de Tenis – Parc Tomis Plus – Considerăm că arena de tenis trebuie să fie construită pe un alt amplasament decât cel propus în proximitatea stadionului “Gheorghe Hagi” și propunem ca acest amplasament să fie în zona de nord a orașului, între Bd. Tomis, Bd. Madrid și calea ferată.
Suma propusă: 50.000 lei.
1️⃣7️⃣ Studiu de prefazabilitate Bazin Olimpic – Complex Badea Cârțan – Suma propusă: 50.000 lei
1️⃣8️⃣ Expropriere teren din vecinătatea Marii Porți a Cetății Tomis cu regenerare urbană – Punerea în valoare a monumentului prin regenerare urbană.
Suma propusă: 1.000.000 lei
1️⃣9️⃣ Valorificare urbanistică zona Harta Mozaic cu înlocuire chioșc ziare cu machetă cu suport din piatră gri-antracit și propunere de reconstrucție prin reprezentarea 3D a Cetății Tomis cu monumentele ei antice reprezentative și instalare panou de reconstituire virtuală a Turnului Măcelarilor.
Suma propusă: 400.000 lei
2️⃣0️⃣ Organizare eveniment Lights On România – Arta modernă este un mijloc prin care pot fi promovate valorile culturale într-un mod eficient, mai ales în rândul tinerei generații, care este deschisă pentru neobișnuit și pentru noi experiențe. Artiști renumiți din străinătate cărora li se vor alătura artiști autohtoni vor aduce publicului câteva elemente de artă modernă realizată prin instalații de lumină plasate independent sau conectate alături de anumite monumente arhitecturale.
Suma propusă: 130.000 lei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top