Opinii

USR-istul Ion Stelian împrumută retorica PSD despre „Statul Paralel”!

Sursa foto https://www.facebook.com/Stelian.Ion.pentru.Constanta

După ce s-a făcut cunoscut pentru opoziția împotriva Guvernului Dragnea, care încerca să modifice legile justiției, deputatul Ion Stelian o virează, încet dar sigur, spre stânga. Mai întâi, USR-istul a blocat unirea dreptei la Constanța, refuzând să îl susțină pe Vergil Chițac pentru candidatura la primărie, deși acesta din urmă s-a situat înaintea lui în toate sondajele de opinie realizate în ultimul an. Apoi a început să îl atace public pe candidatul PNL Vergil Chițac, uitând parcă de Decebal Făgădău, candidatul PSD – adversarul „ideologic” al USR.

Cifrele ultimului sondaj de opinie realizat la comanda PNL l-au enervat atât de tare pe USR-istul Ion Stelian încât acesta a atacat firma care l-a realizat, acuzând-o că are legături cu serviciile secrete. În același timp, a contestat și rezultatele studiului sociologic.

Sunt minciuni. De obicei, firmele de sondare încearcă să țină cu cineva, de obicei cu cei care comandă sondajele. Vorbim de firma INSCOP și după o cercetare rapidă pe Google mi-am dat seama că această firmă este condusă din zona serviciilor secrete. ”, a declarat USR-istul într-un interviu acordat publicației Replica, din Constanța.

Ion Stelian, alături de oficiosul Moscovei, Sputnik

Am căutat și noi pe Google referințe la posibilele legături între INSCOP Research și „serviciile secrete” și am găsit articolul cu titlul Academia Română riscă să se compromită – e implicată într-o combinație securistă!, publicat în ediția de Moldova al oficiosului Rusiei, Sputnik.

Articolul cu pricina comentează un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research și Academia Română în mai 2019, despre intenția de vot pentru alegerile europarlamentare din România.

Cifrele care au enervat Moscova arătau o luptă strânsă între un PNL în creștere și un PSD într-o scădere drastică față de 2016.

Autorul articolului contestă cifrele sondajului și se întreabă „De ce riscă Academia Română să se dovedească, în urma alegerilor, că a girat nu doar o greșeală… ci chiar o manipulare – și încă una pe care scrie Secu?…”.

Doar că rezultatele alegerilor europarlamentare au confirmat sondajul realizat de INSCOP Research, diferențele de procente, cel puțin pentru primele 3 partide (inclusiv USR), fiind în marja de eroare. 

La asta cred că ar trebui să se gândească, cu îngrijorare, Ion Stelian, în loc să acuze că sondajul e mincinos!

Revenind la sondajul de opinie realizat în urmă cu câteva zile de INSCOP Research pentru Primăria Constanța, cifrele arată astfel (la capitolul intenție de vot):

1. Vergil Chițac (PNL) – 39,3%

2. Decebal Făgădău (PSD) – 31,7%

3. Stelian Ion (Alianța USR-PLUS) – 15,8.

Mihai Răzvan ROTARU

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top