Opinii

Unirea Principatelor, sărbătorită în comuna Topalu

Unirea Principatelor Române, sărbătorită pe 24 ianuarie, nu a trecut neobservată în comuna constănțeană, Topalu. Celebrarea momentelor importante din istoria neamului nostru este deja o tradiție locală, Primăria Topalu, coordonată de primarul Valentin Stanciu, și Școala Gimnazială numărul 1 organizând de fiecare dată evenimente publice menite să marcheze aceste zile.
Așa s-a întâmplat și miercuri, 24 ianuarie, când oamenii din Topalu, de la cei mai mici, până la bătrânii satului, și-au dat întâlnire în piațeta din fața primăriei. Aici, după intonarea imnului de stat a urmat o slujbă de pomenire a eroilor neamului, a celor care s-au jertfit pentru înfăptuirea sau păstrarea unității acestui popor.
Oficialitățile locale au depus coroane de flori la monumentul din fața primăriei, monument ridicat în cinstea ostașilor morți în timpul primului război mondial.
Au urmat momentele pregătite de elevii Școlii Generale numărul 1 din Topalu, coordonați de directorul Iuliana Predescu. Copiii au reușit să treacă în revistă scenele importante care au pregătit Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.
Apoi, toată lumea, cu mic cu mare, s-au prins în tradiționala horă a unirii, urmând îndemnul cântecului „hai să dăm mână cu mână”, îndemn care a fost și titlul proiectului care a stat la baza realizării acestui eveniment în comuna Topalu.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top