Politic

Un proiect al Cristinei Rizea: Animalele de companie ar putea avea voie pe plaje

Deputatul USR-PLUS Cristina Rizea a depus un proiect legislativ de modificare și completare a Ordonanței 19/2006 aprobată prin Legea nr. 274/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă.

Ordonanța, emisă în timpul guvernului Tăriceanu interzice cu desăvârșire accesul cu animale de companie pe plajă.

Proiectul depus astăzi propune adoptarea unui cadru legal care să permită accesul cu animale de companie pe plajele Mării Negre utilizate în scop turistic, dar și responsabilizarea posesorilor de animale și a autorităților publice, în legătură cu protecția mediului înconjurător”, a explicat deputatul constănțean.

Ce prevede propunerea legislativă:

În proiectul de lege se prevede că în afara sezonului estival, oamenii vor avea acces pe plajă însoțiți de animale de companie, iar în extrasezon au nevoie de acordul operatorilor sau administratorilor plajelor.

Accesul pe plajă al animalelor de companie va fi permis, indiferent de perioada din an, numai dacă animalele de companie sunt ținute în zgardă și lesă sau ham.

Proprietarii sau însoțitorii animalelor de companie vor fi obligați să aibă asupra lor pungi pentru colectarea deșeurilor.

Agenții de poliție din cadrul Poliției Române și ai Poliției Locale, respectiv ai structurilor de jandarmi ale Jandarmeriei Române vor fi abilitați să constate nerespectarea obligațiilor de mai sus și aplice sancțiuni contravenționale.

O legislație similară există în alte țări europene cu litoral, precum Belgia, Regatul Țărilor de Jos, Croația sau Grecia.

Propunerea legislativă vine în întâmpinarea solicitărilor primite din partea iubitorilor de animale și ca urmare a dezbaterii publice avute cu societatea civilă și asociațiile de protecție a animalelor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top