Actualitate

Un nou proiect se apropie de finalizare în comuna Topalu

Un nou proiect implementat de administrația comunei constănțene Topalu se apropie de final. Este vorba despre investiția „execuție Podeț dalat L-m”, o lucrare necesară pentru întreaga comunitate.

Valoarea proiectului este de 499.408 de lei. Lucrările au început la finalului trecut, mai exact în data de 22 decembrie 2019. Ele au continuat în toată acestă perioadă, inclusiv în lunile în care a fost decretată starea de urgență la nivelul țării, cauzată de pandemia de COVID-19.

Autoritățile locale prognozează că podețul va fi finalizat în luna iunie 2020, astfel încât locuitorii comunei Topalu îl vor putea folosi în deplină siguranță. Trebuie menționat faptul că podețul asigură traversarea părăului atât pietonal, cât și rutier.

Podețul dalat face legătura între strada Dunării și principalele artere din Topalu, fiind o zonă tranzitată de întreaga comunitate.

Vechiul podeț era într-o stare avansată de degradare, fiind un real pericol pentru cetățeni, de aceea, construirea unuia nou a fost mai mult decât o necesitate.

Pentru acest proiect s-a avut în vedere și amenajarea în amonte și aval a văii în acea zonă, astfel încât atunci când vor fi precipitații abundente să nu mai existe probleme de colmatare la baza podețului.

Conform recensământului din anul 2011, populația comunei Topalu număra aproximativ 1.700 de persoane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top