Actualitate

Un medic ieșean către colegii săi: Nu mai FURAȚI din donații. Ajutoarele primite NU SUNT PENTRU ACASĂ!

În ultima vreme auzim medici ce refuză să meargă la serviciu sau chiar își dau demisia din cauza lipsei de echipamente de protecție și a materialelor dezinfectante. Din fericire diverse persoane sau firme private donează astfel de echipamente atât de necesare pentru lupta împotriva COVID-19. Din păcate, unii medici cred că aceste donații li se cuvin pe persoană fizică și pleacă acasă cu o parte din donații. Un astfel de episod s-a întâmplat la Iași, așa cum reiese din relatarea medicului Mihnea Hurmuzache, șeful secției VI de la Spitalul de Boli Infecțioase: Vineri, 26 martie în jurul orelor prânzului, plecând din spital am avut uriașa surpriză și în același timp mâhnire să văd cum anumite donații, din partea unor oameni cu suflet, se îndreaptă (și nu puține) spre portbagajele unor mașini din curtea spitalului. ȘI ASTA PRIN FAȚA CAMERELOR DE LUAT VEDERI(era o declarație de presă în fața Triajului) și a multor ochi prezenți! Mă întreb dacă se înțelege că donațiile sunt făcute pentru a face mai ușor de trecut perioada aceasta de către pacienți și personalul medical la servici, NU PENTRU CEI CE STAU ACASĂ! Mă simt incapabil a înțelege rapacitatea feroce a unora, care chiar și acum, în ceasul al 13-lea se comportă conduși de nivelele cele mai joase ale conștiinței. SĂ IMPĂRȚIM ATUNCI tot, materiale, dezinfectanti și altele primite, fiecăruia și să mergem să le „ronțăim” ascunși sub pat acasă! Ajutoarele primite de la oameni cu instinct civic NU SUNT PT ACASĂ! A fost unul din cele mai deziluzionante momente pe care le-am trăit în ultima perioadă! Nu coronavirusul și nici implozia financiară ne vor pune la pământ, ci CRIZA MORALĂ! Ne dovedim Încă o dată prea mici pentru un moment atât de mare, o răspântie la care dacă nu știm încotro să o luăm, vom agoniza mult și dureros! Multumesc celor care se vor dovedi OAMENI și se vor ridica deasupra instinctelor! 

Medicul ține să menționeze că nu dorește să agite spiritele cu ceea ce a relatat, ci doar să „ne aducă măcar acum pe un drum corect”. 

Din fericire, marea majoritate a cadrelor medicale dau dovadă de onestitate și dedicație în aceste momente grele pentru toți. APELUL NU LE ERA LOR ADRESAT. Să nu lăsăm loc unor interpretări și titluri bombastice, nu de gâlceavă avem nevoie acum! Esența mesajului meu public e cu totul alta și încearcă să ne aducă măcar acum pe un drum corect, în care interesul comun primează în fața celui personal, a mai declarat Mihnea Hurmuzache.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top