Comisia Europeană

ULTIMA ORĂ: Episcopia Tulcii îşi recunoaşte greşeala, după articolul din DEZVĂLUIRI

http://www.dezvaluiri.ro/images/_poze_articole/2009-05-18/ps%20visarion.jpg

“Moaştele” de animale vor fi îngropate în cimitirul mănăstirii

http://www.dezvaluiri.ro/images/_poze_articole/2009-05-18/ps%20visarion.jpgAncheta jurnalistică a ziarului nostru, care demonstra prin documente şi declaraţii că într-un coşciug din biserica-subsol a Mănăstirii Celic Dere se află “moaşte” de animale, a stârnit emoţii puternice în Episcopia Tulcii.
După apariţia articolului, pe 18 mai, PS Visarion, Episcopul Tulcii, tot nu voia să accepte faptul că într-o biserică din eparhia sa ar putea să fie păstrate oase de animale. Cu toate acestea ne-a promis că va conduce o anchetă pentru ca adevărul să iasă la iveală, precum untdelemnul deasupra apei.
Nu mai târziu decât a doua zi, Episcopia Tulcii trimitea un comunicat prin care confirma cele scrise de noi şi anunţa că oasele au fost duse la centrul eparhial, urmând ca la o dată ulterioară să fie îngropate în cimitirul Mănăstirii Celic Dere.

Apreciem rapiditatea cu care s-au mişcat reprezentanţii Episcopiei Tulcii şi deschiderea cu care şi-au recunoscut greşeala, chiar dacă în comunicat au spus că oasele au fost păstrate într-un “subsol al mănăstirii” (în realitate o biserică în toată regula, vizitată de grupurile organizate).
Pe de altă parte, PS Visarion vine şi repară o greşeală veche de opt ani, din perioada în care “şef” peste Tulcea era ÎPS Teodosie. Cu această ocazie, el înregistrează o victorie de moral în faţa lui Teodosie, cu care nu se află în cele mai bune relaţii.http://www.dezvaluiri.ro/images/_poze_articole/2009-05-18/comunicat%20episcopia%20tulcii.jpg

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top