Fără categorie

UE lansează negocierile privind Acordurile de asociere cu Armenia, Azerbaidjan şi Georgia

Prima rundă de negocieri privind un acord de asociere cu Georgia, Azerbaidjan şi Armenia va avea loc în capitalele celor trei ţări din Caucazul de Sud,  săptămâna următoare. Acordurile sunt bazate pe angajamente comune şi vor acoperi o gamă largă de domenii, inclusiv dialogul politic, justiţie, libertate şi securitate, precum şi  comerţul şi cooperarea în politicile sectoriale.

Prezent la evenimentul de la Batumi şi salutând lansarea negocierilor,  Înaltul Reprezentant UE / vicepreşedintele Comisiei,  Catherine Ashton a declarat: „Armenia, Azerbaidjan şi Georgia au arătat o ambiţie clară de a intensifica relaţiile lor cu UE. Sunt personal convinsă că acest cuprinzător acord de asociere  va avea un impact pozitiv nu doar asupra relaţiilor politice, ci şi asupra vieţii oamenilor, în termeni de oportunităţi economice,  de mediu, pentru a numi doar câteva. Acest acord va fi un catalizator pentru reformele interne din aceste ţări şi ne poate ajuta să ne concentrăm resursele asupra inst…

Prima rundă de negocieri privind un acord de asociere cu Georgia, Azerbaidjan şi Armenia va avea loc în capitalele celor trei ţări din Caucazul de Sud,  săptămâna următoare. Acordurile sunt bazate pe angajamente comune şi vor acoperi o gamă largă de domenii, inclusiv dialogul politic, justiţie, libertate şi securitate, precum şi  comerţul şi cooperarea în politicile sectoriale.

Prezent la evenimentul de la Batumi şi salutând lansarea negocierilor,  Înaltul Reprezentant UE / vicepreşedintele Comisiei,  Catherine Ashton a declarat: „Armenia, Azerbaidjan şi Georgia au arătat o ambiţie clară de a intensifica relaţiile lor cu UE. Sunt personal convinsă că acest cuprinzător acord de asociere  va avea un impact pozitiv nu doar asupra relaţiilor politice, ci şi asupra vieţii oamenilor, în termeni de oportunităţi economice,  de mediu, pentru a numi doar câteva. Acest acord va fi un catalizator pentru reformele interne din aceste ţări şi ne poate ajuta să ne concentrăm resursele asupra instituţiilor-cheie necesare pentru a face eforturi suplimentare. „

„Aceste acorduri de asociere vor pune bazele juridice noi pentru relaţiile noastre cu Armenia, Azerbaidjan şi Georgia. Obiectivul principal al acordurilor de asociere este de a realiza o asociere politică  mai apropiată şi o  integrare economică progresivă între UE şi aceste ţări „, a declarat comisarul european pentru extindere şi politica europeană de vecinătate Stefan Füle,  cu această ocazie.

UE lansează negocierile prin primele reuniuni plenare care vor avea loc la Batumi (Georgia), la 15 iulie, la Baku (Azerbaidjan) la data de 16 iulie şi la Erevan (Armenia) la 19 iulie. Procesul de negociere va fi ghidat de principiile incluziunii, diferenţiere, condiţionare şi de proprietate comună, precum şi de un angajament ferm al părţilor la valorile şi principiile comune, inclusiv democraţia, statul de drept şi respectarea drepturilor omului şi a bunei guvernanţe .

UE  negociază în  prezent Acorduri similare de Asociere cu Ucraina şi Moldova.

Politica Europeană de Vecinătate reglementează relaţiile dintre UE şi vecinii săi din sud est. În 2009, UE a lansat Parteneriatul estic, dimensiunea  estică din cadrul PEV, care vizează un  angajament cu cei şase vecini de Est.

Sursa:CE

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top