Exclusiv

UCRAINENI DE VÂNZARE, la pachet cu apartamentele în care stau

Ucrainenii au început să fie tranzacționați pe piața imobiliară, fiind considerați o sursă aducătoare de venituri sigure.

Este cineva interesat de o investiție, un pachet de 3 unități (apartamente cu 2 camere) în Mamaia Nord, complex rezidențial Astoria Beach, primul rând de la mare, acestea se predau cu tot cu chiriași, (ucrainieni) prin programul 50/20, aducând un venit pasiv, lunar, de 18.000 Ron..

Acesta este mesajul prin care un investitor încearcă să vândă 3 apartamente în Mamaia Nord, la pachet cu chiriașii ucraineni, pentru care statul român și Uniunea Europeană plătesc 50 lei pentru pe zi pentru cazare și 20 de lei pentru mâncare. Din calculul făcut de către cel care pune în vânzare proprietățile reiese că în fiecare apartament de două camere locuiesc 4 refugiați din Ucraina.

UCRAINENI DE VÂNZARE, la pachet cu apartamentele în care stau

 

Acest sistem de ajutorare al refugiaților este foarte avantajos pentru proprietarii de locuințe. Aceștia pot obține câte 3000 de lei lunar pentru fiecare cameră, mult peste prețul pieței. În plus, banii oferiți de stat pentru cazarea ucrainenilor nu trebuie declarați la Fisc și pentru ei nu trebuie plătite obligații fiscale. Pe lângă banii pentru cazare, proprietarii de locuințe încasează și banii pentru hrană, pe care, teoretic, ar trebui să îi dea mai departe oamenilor pe care îi ţin în gazdă.

Care este circuitul banilor

Persoanele care accesează acest program depun cererile pentru fonduri la primării. Prefecturile transmit cifrele către Ministerul de Finanțe, care virează apoi banii în contul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). IGSU îi alocă apoi inspectoratelor județene, care îi distribuie în fiecare localitate.

Conform G4 Media, Constanța este al doilea județ din România, după București-Ilfov, în ceea ce privește sumele decontate până în prezent. Județul a decontat 13 milioane de euro pentru perioada martie-octombrie, aproape 20 la sută din totalul deconturilor pe întreaga țară. Din această sumă, 9,9 milioane au ajuns la persoane fizice și 3,1 la persoane juridice.

Uniunea Europeană a decontat deja la sfârșitul lunii august 39,1 milioane euro, prima tranșă din banii cheltuiți de Guvernul României pentru refugiați.

Românii se ceartă pe ucraineni

Sistemul de decontare a stârnit și unele nemulțumiri în rândul proprietarilor de pensiuni din județ, care și-ar fi dorit ca persoanele fizice să nu poată aplica. În acest fel, spațiile de cazare autorizate ar fi putut să câștige sume de bani și în perioadele de extrasezon. Pe de altă parte însă, cel mai probabil proprietarii de pensiuni nu ar fi fost dispuși să țină refugiați și în timpul sezonului estival, când o cameră dublă se închiriază cu mai mult de 100 de lei pe zi.

(Foto deschidere: Facebook-Comisia Europeană în România)

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top