Opinii

Ce fel de UNIRE vrea AUR? Simion: „Nu vrem SĂ INTRĂM cu TANCURILE în REPUBLICA MOLDOVA”

George Simion de la AUR vrea unire cu Republica Moldova, dar nu cu guvernul pro-european de la Chișinău. Cui folosește această abordare.

În ultimele zile, liderul formațiunii AUR, George Simion, a fost autorul mai multor declarații bizare și contradictorii legate de posibila unire a României cu Republica Moldova. Mai întâi, la congresul partidului ce a avut loc recent la Alba Iulia, AUR a lansat Rezoluția Marea Unire, în care „cere guvernelor de la București și Chișinău să inițieze consultări în vederea reunificării statului și a națiunii române”.

Cu o zi înainte, chiar de Ziua Națională a României, Simion a șocat cu o declarație în care cerea Guvernului să nu mai ajute cu niciun leu Republica Moldova!:

Basarabia e România. E un adevăr care trebuie spus și trebuie spus de fiecare dată. Scrie în Biblie: când oamenii vor tăcea, pietrele vor vorbi. De asta noi peste tot în țară am scris Basarabia e România. Ăsta e un adevăr și adevărurile trebuie spuse tare și răspicat. Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanțeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chișinău. Mi-e drag de unii miniștri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanțăm separatism anti-românesc finanțând acea guvernare sau finanțându-l pe primarul Chișinăului, anti-românul Ion Ceban. Niciun leu pentru guvernul de la Chișinău”.

Cu tancurile cui amenință Simion Republica Moldova?

Simion a mers și mai departe și a amenințat Guvernul proeuropean de la Chișinău, spunând: „Nu vrem să intrăm cu tancurile în Republica Moldova”. Nefericita declarație a fost rostită în cadrul emisunii Controversat a postului România TV.

Din mesajul transmis în emisiune, reiese că problema „unionistului” Simion este administrația pro-europeană de la Chișinău:

Basarabia este și va fi România. Bucureștiul nu mai trebuie să susțină regimul separatist antiromânesc de la Chișinău. Nu e normal ca noi, contribuabilii români, să plătim o administrație inutilă peste Prut. Nu cred că propaganda Moscovei susține că Basarabia e pământ românesc. Ar trebui ca toată lumea să admită că statul de la est de actuala Românie este unul artificial creat, atunci zona ar reveni la patria-mamă. Trebuie anulat Pactul Ribbentrop-Molotov. În actualele zile ale agresiunii Moscovei, trebuie să ne susținem țara.

Nu trebuie să intrăm cu forța în Chișinău. Unire se poate face prin alegerea democratică a oamenilor, ca în 1918. Oamenii ar trebui să voteze dacă vor unirea cu România. Dacă nu vor, mă întreb de ce mai susținem financiar Moldova. Dacă cei din Moldova consideră că orașul Chișinău nu este unul românesc, să ne spună. Nu vrem să intrăm cu tancurile în Republica Moldova”.

Înțelegeri secrete cu politicienii pro-ruși din Republica Moldova?

Toate aceste mesaje ciudate ridică o întrebare: Cât de unionist este de fapt George Simion, și mai ales cui folosește „proiectul de unire” marca AUR.

O serie de jurnaliști și analiști din Republica Moldova care au studiat descinderile din trecut ale lui George Simion în țara vecină sunt de părere că actualul președinte al AUR ar fi colaborat pe ascuns cu lideri pro-ruși ai Republicii Moldova, iar subiectul Unirii cu România a fost, de fapt, folosit de Federația Rusă.

Unii analiști din Republica Moldova spun că Simion a fost în sfera de influență a lui Vlad Plahotniuc

Activitatea lui Simion (în republica Moldova-n.red.) antagoniza tabăra pro-rusă care trebuia fidelizată sub mantaua lui Igor Dodon. Apropierea unioniștilor de oligarhul fugar astăzi Vladimir Plahotniuc ar fi avut explicații de natură financiară. Între timp Simion fondase un post TV numit Unirea, împreună cu Silviu Tănase de la Timpul. Deja la ultima expulzare s-a admis că personajul politic George Simion ar crește în sondaje prin victimizare.

Proporțiile forțate ale presupusei daune cauzate de activitatea lui George Simion ar fi trebuit, susțin experții, să-i mențină lui Igor Dodon ratingul de <patriot moldovean>”, se arată într-un articol al publicației Radio Europa Liberă Republica Moldova.

Cristian Rizea: George Simion a fost finanțat de Plahotniuc

Legăturile lui Simion cu oligarhul Plahotniuc au fost susținute și de Cristian Rizea, în cadrul emisiunii Spovedania lui Rizea”, conform Comisarul.ro:

George Simion era finanțat atunci de Vlad Plahotniuc. Iar așa-numita interdicție primită la intrarea în Republica Moldova a fost o parte din scenariul făcut de oligarh. Totul a fost o făcătură pentru a-i manipula pe unioniști, care nu-i mai susțineau deja pe Ghimpu și Chirtoacă. Și atunci Plahotniuc a zis: să creăm o emoție și să cultivăm simpatia unioniștilor. Planul a fost aplicat, George Simion și-a jucat bine rolul, iar Plahotniuc a reușit să adune în jurul lui unioniștii dezamăgiți”.

Plahotniuc, considerat de SUA agent al Kremlinului, pentru destabilizarea Republicii Moldova

Vlad Plahontiuc a fost inclus recent de către departamentul Trezoreriei SUA pe o listă de persoane ce vor fi supuse sancțiunilor.

Operațiunile de influență rusești încearcă să exploateze punctele slabe din țările vizate pentru a le destabiliza din interior. Sancțiunile impuse astăzi expun nu numai strategia secretă a Rusiei în Republica Moldova, ci demonstrează și modul în care corupția subminează statul de drept”, a declarat Brian E. Nelson, subsecretarul american al Trezoreriei, pentru terorism și informații financiare.

Tomac: George Simion, este pe felie cu Kremlinul

Eugen Tomac îl acuză pe George Simion că este omul Kremlinului

Eugen Tomac, președintele PMP, a reacționat dur la ultimele declarații ale lui George Simion, pe care l-a acuzat că face jocul lui Putin:

De mai bine de un an vă tot spun că acest băiat, George Simion, este pe felie cu Kremlinul. Acum a apărut și dovada clară.

De Ziua Națională a României, Simion spune nici mai mult, nici mai puțin, că România nu mai trebuie să susțină Basarabia în fața agresiunii barbare a Rusiei. Milioane de români din Republica Moldova nu au curent electric sau gaz pentru a se încălzi, dar asta este exact ceea ce își dorește un <patriot> de carton: România să nu mai susțină cu niciun leu Republica Moldova. A cere astăzi să abandonam Republica Moldova înseamnă exact ceea ce își dorește Rusia. Tocmai de aceea, România trebuie să continue să susțină cu toată forța administrația condusă de Președintele Maia Sandu.

Consilierul premierului Ciucă: Putinistul George Simion, troll-ul Kremlinului

Și Alexandru Muraru, deputat PNL și consilier al premierului Nicolae Ciucă, a avut o poziționare similară, într-o postare pe Facebook:

Putinistul George Simion dovedește, încă o dată, că este la conducerea celui mai antiromânesc partid. Prin declarațiile făcute în Ziua Națională a României, troll-ul Kremlinului vrea, de fapt, izolarea românilor de peste Prut, marginalizarea lor și tratarea ca pe un inamic.

În alte cuvinte, Simion cere ca România să nu mai ajute Republica Moldova în pragul unei ierni grele și în fața unui șantaj abject administrat de Federația Rusă fraților de peste Prut. George Simion vrea ca România să nu mai sprijine guvernul pro-european de la Chișinău, singurul capabil să scape Republica Moldova de influențele putiniste. La toate astea se mai adaugă faptul că aproape 1 milion de cetățeni moldoveni au cetățenie română iar datoria noastră este să îi protejăm, nu să îi abandonăm.

Iar ca tabloul să fie complet, marioneta Moscovei mai spune că România a ajutat prea mult refugiații din Ucraina și că ar trebui să-i lăsăm acolo, în bătaia puștii. Declarațiile lui Simion sunt halucinante iar românii trebuie să știe că un astfel de flagel al politicii românești, apărut nu întâmplător în vremuri de criză, trebuie izolat și trimis acolo unde îi este locul, în brațele Kremlinului.

Românii s-au convins că avem și noi un mic Putin al nostru. Partidul extremist, de factură neolegionară și antisemit rămâne cea mai nedemnă, mincinoasă şi caraghioasă creație din Parlamentul României.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top