Opinii

Tuzla, gazda celei mai mari Școli de Vară din Dobrogea

Cu siguranță, vacanța mare este unul dintre cele mai așteptate momente din viața oricărui elev. Mai bine de două luni copiii uită de teme, de ore, de profesori, de manuale și, mai ales, de note. E perioada în care se bucură de soare, de timp liber, de distracție, de joacă și de multe alte atracții ale vârstei.

Școala de Vară de la Tuzla a fost o demonstrație că cele două concepte, școală și vacanță, pot fi puse împreună cu succes. Pentru aceasta îți trebuie multă dăruire, inițiativă, imaginație și muncă. Toate acestea le-a avut coordonatorul Centrului pentru Tineret Ion Creangă – Tuzla, doamna Maria Damian Pascal, în sprijinul căreia au venit câțiva voluntari care și-au răpit din vacanța lor pentru a se implica în activități dedicate copiilor.
Proiectul, aflat la prima ediție, a fost susținut financiar și logistic de Primăria și Consiliul Local Tuzla și s-a bucurat de participarea a 70 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani. Cursanții Școlii de Vară au fost nu numai elevii școlii din localitate, ci și copii veniți la bunici sau rude în Tuzla.
Concret, timp de două luni (iulie și august) la Centrul pentru Tineret s-au ținut cursuri de desen, canto, hand made, dansuri, chitară, limba engleză, teatru și de dezvoltare personală. În proiectul Școlii de Vară au fost incluși și copiii cu anumite deficiențe, în acest sens fiind ținute cursuri de logopedie și dezvoltare personală de persoane special instruite în aceste domenii. Astfel, timp de patru ore pe zi, de luni până vineri, cursanții de la Tuzla au fost angrenați în diferite activități educative, culturale, recreative împărțite în două categorii cursuri active și cursuri pasive. Cert este că nimeni nu s-a plictisit.
Coordonatorul Școlii de Vară de la Tuzla, Maria Damian Pascal își dorește ca această inițiativă să devină, în timp, o tradiție, primul pas fiind făcut anul acesta. Și primarul Reșit Taner, alături de consilierii locali vor sprijinii acest proiect deschis tuturor copiilor din comuna de la malul Mării.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top