Energie si dolari

Turneul de book signing pentru cartea „De ce m-am întors în România” a ajuns la Constanţa

Sâmbătă, 26 februarie, ora 17, magazinul Diverta din City Park Mall Constanţa

Sâmbătă, 19 februarie, la Târgu Mureş, are loc debutul turneului de book signing pentru cartea „De ce m-am întors în România”, turneu ce va avea loc în 8 magazine Diverta din întreaga ţară. Turneul este organizat de Diverta, Fundaţia Blue Heron România, Liga Studenţilor Români din Străinătate şi Noii paşoptişti în scop umanitar – strângerea de fonduri pentru programul de burse universitare oferit de Fundaţia Blue Heron România copiilor din centrele de plasament.

Într-o lume în care aspiraţiile se împlinesc mai bine peste hotare, în care visele sunt mai realizabile departe de casă, există oameni care aleg să revină, oameni pentru care speranţa renaşte acasă. „De ce m-am întors în România” este o colecţie de eseuri ce înfăţişează poveştile a 40 de români care au ales să revină în România după ani petrecuţi în străinătate. Cartea înfăţişează motivele care au stat la baza deciziei acestora de a îşi construi un viitor în România. Printre personajele care îşi împărtăşesc povestea în volum se numără Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României, Sandra Pralong, Neagu Djuvara, Dan Chişu, Alexandru Bălăşescu, Gheorghe Zamfir, Mihaela Mihai şi alţii.
Doi dintre autorii ale căror poveşti sunt prezentate în carte, Sandra Pralong (coordonator) şi Mike Costache vor fi gazdele sesiunii de book signing care va debuta sâmbătă, 19 februarie la Târgu Mureş, în magazinul Diverta din Mureş Mall. Participanţii la eveniment vor avea ocazia să interacţioneze în mod direct cu aceştia dar şi să deguste vinurile speciale aduse pentru ei de Senator Wine, sponsorul principal al evenimentului.
Turneul de book signing va continua pe 20 februarie la Alba Iulia (Alba Mall); 26 februarie la Constanţa (City Park Mall); 5 martie la Iaşi (Iulius Mall); 12 martie la Braşov (Diverta Star); 19 martie la Timişoara (Eugen Barbu Mall); 26 martie la Piteşti (EuroMall); şi se va încheia pe 9 aprilie la Bucureşti în cadrul magazinului Diverta din Băneasa Shopping City.  
Sâmbătă, 19 februarie în Mureş Mall (Târgu Mureş) şi duminica, 20 februarie în Alba Mall (Alba Iulia), începând cu ora 17:00, Sandra Pralong şi Mike Costache vă aşteaptă pentru a discuta deschis despre motivele care au stat la baza întoarcerii lor în România.
Sponsori:
Senator Wine, Vila Elisabeta
Parteneri:
Reţeaua Magazinelor Diverta, Liga Studenţilor Români din Străinătate, Noii paşoptişti
Parteneri media:
Synergetica, Wall Street, 9AM News, Kudika, Garbo, Yuppy, Envy, Ejobs, CariereOnline, Studentie.ro, Lumebuna.ro, Zile şi Nopţi, Radio Târgu Mureş, Radio Constanţa, Orizont FM, Ziua de Constanţa, Dezvăluiri Constanţa
Despre „De ce m-am întors în România”

http://www.polirom.ro/catalog/carte/de-ce-m-am-intors-in-romania-3803/
Imaginea românilor despre ţările din Vest este aproape exclusiv pozitivă, lucru confirmat de numeroase sondaje. Şi totuşi, mii dintre ei, care ar putea avea cariere strălucite în străinătate, decid să revină şi să traiască în România. Care sunt diferenţele dintre „aici” şi „acolo” şi ce putem învăţa din experienţa celor care au ales să se întoarcă? Opiniile unor români nu de puţine ori celebri cu privire la viaţa în străinătate alternează permanent cu percepţia pe care aceştia o au asupra ţării lor şi a destinului ei, într-un incitant volum ce izbuteşte să pună faţă în faţă realităţile autohtone şi străine.

Printre cei care semnează textele din volum se numără Sorin Alexandrescu, Ion Vianu, Mihaela Mihai, Leonard Doroftei, Dinu Zamfirescu, Gheorghe Zamfir, Principesa Margareta a României, Irina Cajal, Radu Gabrea, Mariana Nicolesco, Dan Chişu sau Neagu Djuvara.

„Mi aş dori ca, printre rânduri, această carte să ne îmbie să ne îndrăgostim din nou de România!”. Stiu că, în ultimul timp, a devenit de bonton mai curând să ne denigrăm ţara, dar cred că, atunci când o privim prin ochii unor oameni de succes care au ales să se întoarcă şi să trăiască aici, putem redobândi acea stare de iubire. Chiar dacă unii dintre autorii paginilor nu sunt tocmai blânzi cu ce au găsit acasă în România, citind povestea fiecăruia descoperim noi motive (şi maniere) de a o iubi, de a o părăsi şi, în final, de a reveni totuşi la ea…”(Sandra Pralong)

Despre Fundaţia Blue Heron
http://www.blueheronfoundation.org/
Înfiinţată în anul 2002 la Los Angeles, Fundația Blue Heron împlineşte opt ani de activitate în România.
Blue Heron oferă cel mai complex program de burse universitare tinerilor abandonaţi sau orfani din România, care include acoperirea taxelor de şcolarizare, bani de buzunar, susţinerea participării la cursuri de dezvoltare personală şi profesională, un program inovator de mentorat şi voluntariat. Programul de Burse Universitare Blue Heron se derulează în colaborare cu 20 de parteneri, DGASPC-uri şi ONG-uri din peste 11 judeţe.
Fundaţia Blue Heron este una dintre puţinele organizaţii non-guvernamentale din România ai cărei fondatori acoperă toate costurile administrative. Astfel, donaţiile şi contribuţiile financiare ale susţinătorilor sunt folosite integral pentru burse. Dintre cei 115 studenți beneficiari, 44 au absolvit deja şi se află la începutul unor cariere promiţătoare.
Înainte de înfiinţarea Programului de Burse Universitare în anul 2005, între 2002-2005, Fundaţia Blue Heron, în colaborare cu DGASPC din diferite zone ale ţării, a investit în construirea unor locuri de joacă, precum şi în programe pentru copii instituţionalizaţi sau bolnavi în fază terminală.
Până în prezent, Fundaţia a strâns 950.000 de dolari de la peste 600 de donatori din Statele Unite şi România.
Despre Liga Studenţilor Români din Străinătate
http://www.lsrs.ro
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.
Pentru mai multe informaţii:
Irina Scarlat
Project Manager
[email protected]
0720034031

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top