Actualitate

Tulcea – Manifestări religioase pentru pomenirea Sfinților Martiri de la Niculițel

Marți, 4 iunie 2019, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și prefectul județului, Lucian Furdui au participat la manifestările religioase dedicate Sărbătorii Dobrogei de Nord – Pomenirea Sfinților Martiri Zotic, Atal, Camasie și Filip. Astfel, la Bazilica din Niculițel, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii împreună cu Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de un înalt sobor de arhierei și preoți.

Dumnezeu a binecuvântat pământul nostru străbun cu numeroşi martiri creştini, încă din primele secole şi până în zilele noastre. Aşa ne-a descoperit Mântuitorul moaştele întregi ale celor patru martiri, care au sfinţit pământul neamului cu jertfa şi sângele lor.

Jertfa Sfinţilor şi Mucenicilor Zotic, Atal, Camasie şi Filip, împreună cu a celorlalţi 31 de mucenici, de la Isaccea-Niculiţel, este una dintre cele mai mari jertfe martirice pentru Hristos, din ţara noastră. Cei patru Sfinți Martiri, împreună cu Sfânta Treime au devenit ocrotitorii Mănăstirii Cocoş, fiind prăznuiţi în fiecare an de Biserica Ortodoxă Română în această sfântă zi de 4 iunie.

Cu acest prilej, aş dori să îmi exprim respectul faţă de cucernicii părinţi care slujesc la Niculiţel şi în toate lăcaşurile sfinte din judeţul nostru, dar şi faţă de credincioşii care sunt călăuziţi de aceştia. Vă doresc tuturor multă sănătate și pace sufletească!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Manifestările religioase prilejuite de Sărbătoarea Dobrogei de Nord au debutat luni, 3 iunie 2019, cu un pelerinaj cu Sfintele Moaște de la Mănăstirea Cocoș la Cripta Martirică de la Niculițel, Slujba Privegherii, Miezonoptica și Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Cuvioasa Paraschiva“ din Niculițel.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top