Exclusiv

Trei lucruri de luat în considerare în cazul în care doriţi să fiţi un consilier financiar

Viitorul este luminos pentru cei care urmăresc o carieră în managementul averilor/posesiunilor.
Ocuparea forţei de muncă pentru consilierii financiari se estimează că va creşte cu 27% până în 2022, o creştere mult mai rapidă decât media pentru toate profesiile.

 

Salariul mediu pentru consilierii financiari sunt în creştere şi odată cu îmbătrânirea populaţiei, cererea de servicii de planificare financiară ar trebui să crească şi ea. Pentru studenţii şi absolvenţii care îşi doresc o carieră în managementul averilor, iată câteva indicii de reflectat:
În primul rând, dacă studiezi o facultate cu profil financiar, ia în serios fiecare materie. O parte critică a consilierii clienţilor cu privire la modul de gestionare a baniilor, este de fapt înţelegerea finanţelor şi lejeritatea de a lucra cu numere. Pe lângă o diplomă în contabilitate sau finanţe, veţi avea nevoie şi de o înţelegere puternică asupra afacerilor şi înţelegerea diverselor instrumente de investiţii, care vă vor ajută să aduceţi, cu siguranţă, un impact pozitiv asupra dezvoltării carierei.
În al doilea rând, este ideal dacă doriţi să ajutații oamenii, putând astfel să combinaţi pasiunea pentru numere, interesul de a rezolva problemele cu plăcerea de a îi ajuta pe oameni.
Deşi produsele şi serviciile oferite se pot schimba, consilierii recunosc că recomandările lor au un impact semnificativ asupra abilităţilor clienţilor lor pentru a lua decizii majore de viaţă, cum ar fi cumpărarea unei case, trimiterea un copil la facultate, etc.
Consilierii care merg pe mentalitatea „clientul primul” (comparativ cu o „profitul primul”) tind să construiască relaţii pe termen lung cu clienţii acestora şi să beneficieze de recomandări datorită eticii lor.
Nimeni nu poate prezice ce se va întâmpla în pieţele de investiţii, şi nici consilierii nu vor avea dreptate chiar tot timpul. Cu toate acestea, clienţii nu vor dori să-şi piardă banii.
Trebuie să fiţi pregătiţi şi atunci când lucrurile nu merg la fel de bine cum era de aşteptat. Desigur, dacă aveţi aşteptări rezonabile, şi construiţi relaţii puternice, căutaţi opţiuni şi va orientaţi către obiectivele individuale ale fiecare investitor, va veţi descurca de minune.
Nu în ultimul rând, fiţi selectivi cu privire la angajatori. Există diferite firme de servicii financiare care doresc să angajeze. Înainte de a sării la prima oferta, luaţi în considerare aceste lucruri: produse, perspectivele, presiune şi metode.
• Ce produse aţi dori să reprezentaţi? Opţiunile variază de la asigurare la fondurile commune, de la stocuri la investiţii internaţionale şi altele. În general, începătorii începcu o gama limitată de produse şi mai târziu progresează la o gama mai largă şi mai complexă de instrumente şi servicii.
• Care vor fi perspectivele? Va trebui să contactaţi propria reţea, sau vi va da o listă de clienţi potenţiali? La început, un angajator poate dori să se bazeze pe propriile conexiuni că sursă pentru primele oferte. Alte firme pot avea o lista de piste sau clienţilor anteriori. Asiguraţi-vă că înţelegeţi modul în care vor fi generate vânzările.
• Analizaţi presiunea diferitelor roluri. Sunteţi gata să lucraţi într-un mediu extrem de competitiv, foarte volatil, sau sunteţi mai potrivit pentru un ritm mai controlat şi constant? În joburile cu caracter financiar, va exista întotdeauna o presiune.
• Care este calea de progres? Titlurile şi responsabilităţile variază în sectorul serviciilor financiare, de la consilier financiar la reprezentant client, de la consultant de investiţii la manager avere şi altele. Fiecare poziţie şi companie are o cale de progresie diferită.
Fie că sunteţi un proaspăt absolvent în căutarea unei cariere sau un angajat mai experimentat care doreşte o schimbare de profesie, planificarea financiară este o opţiune de angajare cu o creştere rapidă. Este de aşteptat că zeci de noi locuri de muncă să fie create până în 2020, aşadar este timp suficient pentru a dezvolta o carieră plăcută şi profitabilă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top