Actualitate

Tradiția continuă la Cumpăna. Copii botezați la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

La inițiativa primarului comunei Cumpăna, Mariana Gâju, în fiecare an mai mulți copii abandonați de familii sunt încreștinați la biserica din localitate. A devenit o tradiție ca la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (15 august), dată la care și una din bisericile din localitate își serbează hramul, să fie organizat un astfel de eveniment.

Anul acesta, în ziua de 15 august, Erica Nicoleta și Mihai Eduard au fost botezați la biserica din Cumpăna. La eveniment, alături de edil și Arhiepiscopul Teodosie, au participat zeci de credincioși.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, a avut loc la Biserica Adormirea Maicii Domnului din localitate. Locuitorii comunei s-au strâns cu mic cu mare pentru a lua parte la hramul lăcaşului de cult, dar şi pentru a asista la creştinarea micuților.

Ceremonialul botezului a fost oficiat de către Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi de un sobor de preoţi. Slujba oficiată pentru creştinarea celor doi micuți – Erica Nicoleta și Mihai Eduard a fost una emoţionantă”, spun reprezentanții primăriei.

Primăria comunei Cumpăna organizează astfel de acțiuni cu caracter social de aproape 15 ani. Copiii orfani sunt botezați la bisericile din localitatea cu prilejul unor sărbători mari, precum: Adormirea Maicii Domnului, Floriile, Sfântul Arhidiacon Ștefan, Cuvioasa Parascheva (hramul unei biserici din localitate) sau Sfântul Apostol Andrei.

Nașii de botez ai acestor copii sunt persoane care doresc să devină părinți spirituali și să aibă grijă de micuții care devin membrii ai Bisericii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top