Opinii

“Together”, parteneriat educaţional cu o şcoală din Murfatlar

Începând cu anul 1994, pe data de 5 octombrie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Educatiei  în peste 100 de tari din întreaga lume. Anul acesta, la Scoala cu clasele I-VIII “Adrian V. Radulescu”  din Murfatlar ziua de 5 octombrie a fost o una deosebita datorita vizitei unui grup de cadre didactice, elevi, dar si reprezentanti ai presei din Anglia.

Un articol de Andreea PAVEL

Ocazia a fost oferita de încheierea unui proiect de parteneriat educational cu titlul “Together” între Scoala cu clasele I-VIII “Adrian V. Radulescu” Murfatlar, Scoala cu clasele I-VIII Nisipari si Clubul Rotary, privind derularea în comun a activitatilor dedicate “Zilei Educatiei”, 5 octombrie 2009. Aceste activitati au avut ca scop stabilirea unor relatii de prietenie între elevii de na?ionalita?i diferite, schimburi de experienta si opinii între elevii si profesorii englezi – elevii si profesorii români. Scoala din Murfatlar i-a întâmpinat pe oaspeti împodobita de sarbatoare, acestia fiind invitati sa viziteze expozitia “Din cufarul bunicii”, cu obiecte de lucru taranesti vechi, costume populare românesti, costum popular turcesc. Printre activitati s-a numarat si un workshop, în care elevii români împreuna cu elevii englezi au încercat sa gaseasca asemanari si deosebiri între ei, apoi urmând a fi provocati sa participe la o competi?ie sportiva, gen ?tafeta. Vizitarea Cramei Murfatlar vestita pentru vinurile sale chiar peste hotare si a Primariei orasului Murfatlar, unde au fost  întâmpinati de reprezentanti ai autoritatilor locale, a reprezentat un prilej în plus în procesul de cunoastere a localitatii si localnicilor din Murfatlar.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top