Actualitate

Toate străzile din Baia vor fi asfaltate anul acesta

Primăvara vine cu vești bune din Comuna Baia: Toate străzile din Baia vor fi asfaltate anul acesta, până în luna august – promite edilul comunei, Mugurel Marșavela.
„Acest proiect a fost început în anul 2017. Inițial am primit finanțare doar pentru un mic tronson – doar șase străzi din Baia. Pentru completare, am depus cererea de finanțare acum trei ani. Ne-a fost aprobat și am semnat contractul de finanțare anul trecut. Lucrările au debutat acum două săptămâni și până în luna august (când este termenul de finalizare a lucrărilor) toate străzile din Baia vor avea asfalt.” a declarat primarul Marșavela.
Proiectul prin care toate străzile din Baia vor fi asfaltate anul acesta este finanțat prin programul Anghel Saligny (program de investiții cu fonduri guvernamentale, continuator al programelor de dezvoltare locală PNDL 1 și 2). După semnarea contractului de finanțare în 2023, au urmat procedurile de achiziție. Lunile de iarnă – improprii pentru turnarea de asfalt – au fost folosite pentru etapele de proiectare și stabilire a sarcinilor, iar lucrările efective au debutat odată cu îmblânzirea vremii, la începutul lunii martie 2024.
Deși asfaltarea integrală este o bucurie pentru toți locuitorii din Baia, au apărut și unele temeri legate de faptul că apele de ploaie care acum nu se vor mai transforma în bolți pe mijlocul drumului ar putea să inunde curțile. Primarul Mugurel Marșavela a intervenit prompt pentru a calma aceste temeri, precizând că există deja soluții care să prevină asemenea situații.
Concret, el a indicat că proiectul tehnic prevede dotarea cu rigole de acostament, borduri și – pe amplasamentele unde sunt preconizate debite mai mari (pe teren înclinat, în vale etc.) – cu șanțuri betonate care să permită preluarea și deversarea apelor departe de curțile oamenilor.

P.R.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top