Opinii

Toamna se numără proiectele la Aliman: primărie nouă, apă, canalizare

Administraţia locală din comuna Aliman a terminat, în proporţie de 85%, reabilitarea reţelei de apă. Investiţia a început în toamna anului 2010 şi, după ce va fi finalizată, lucrarea va fi predată către RAJA. Proiectul a fost susţinut financiar de Consiliul Judeţean Constanţa şi de Primăria Aliman, iar valoarea acestuia a depăşit un milion de RON în Aliman şi a costat 890.000 RON în satul Dunăreni. Cei aproape 3000 de locuitori ai comunei vor beneficia, de asemenea, de proiectul integrat pe Măsura 322, în valoare de 2,5 milioane de euro, care se va materializa în construirea sistemului de canalizare şi a unui cămin de bătrâni. Un alt proiect, care va fi finalizat cel mai probabil în această toamnă, este construirea Primăriei.

Un articol de Andreea PAVEL

Momentan, angajaţii lucrează în Căminul Cultural, în condiţii nu tocmai plăcute. „Construcţia a început în martie 2010 şi sperăm să fie gata în totalitate, în luna octombrie a acestui an. Ne-a costat vreo 300.000 RON şi am fost sprijiniţi de Consiliul Judeţean Constanţa. Aşteptăm cu nerăbdare să ne mutăm”, a declarat primarul comunei Aliman, Gheorghe Topalu. Din cauza faptului că localitatea este considerată zonă protejată, de Natura 2000, administraţia locală nu poate negocia cu investitorii în energia eoliană: „Nu avem voie să montăm turbine eoliene, pentru că cei de la Natura 2000 ne-au declarat arie protejată. Acesta reprezintă un mare dezavantaj financiar pentru comuna noastră, mai ales în situaţia de faţă. Dar vom încerca să mai reducem cheltuielile prin montarea unui singur stâlp eolian, măcar pentru a ne asigura iluminatul public gratuit. Tot înseamnă ceva pentru noi, pentru că bugetul nostru local e vai de el. Ştiu că la Deleni şi la Bărăganu au respins cererea primarilor pentru montarea turbinelor. Încercăm şi noi, şi vom vedea”, a declarat primarul Gheorghe Topalu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top