Opinii

Tinerii fermieri s-au specializat în creşterea animalelor, cu ajutorul OJCA

Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA) a organizat cursurile pentru fermierii din comuna Albeşti şi din localităţile din împrejurimi. Recent acestea au fost finalizate, modulul cel mai apreciat de participanţi fiind intitulat „Lucrător în creşterea animalelor”.  Tinerii fermieri au dat dovadă de mare interes pentru acest capitol, iar în ce priveşte cursurile de perfecţionare, la acestea au luat parte aproape 30 de fermieri din Limanu, Mangalia şi Albeşti. Veronica Budu inginer în cadrul Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă consideră că desfăşurarea acestor activităţi a fost posibilă doar cu ajutorul  Primăriei Albeşti, reprezentată de edilul-şef, Gheorghe Moldovanu.

Un articol de Andreea PAVEL

Specialiştii care i-au îndrumat şi le-au vândut secrete tinerilor fermieri au fost: Tudora Vlad – inginer în cadrul Compartimentului de formare profesională, Carmen – Ana Pivotă – doctor în cercetare ştiinţifică gradul I, din cadrul Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas şi preşedintele Comisiei de evaluare, Aurel Ionescu – doctor în cercetare ştiinţifică gradul I, din cadrul aceluiaşi institut, Veronica Budu – lector la disciplina „Agrotehnică”, Mariana Tudoran – lector la disciplina „Creşterea ovinelor”.  „Aceşti tineri implicaţi sunt viitori fermieri de mare succes”, a declarat Veronica Bud despre cei 28 de participanţi care au absolvit cursurile.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top