Portul Constanţa

The Sunday Times: „RBS plăteşte pentru prăbuşirea Enron”

rbs hamas

Articolul original din 19 Iunie 2005

John Waples

 Săptămâna aceasta, Royal Bank of Scotland a ajuns la un acord pentru închiderea acţiunilor legale deschise împotriva sa pentru rolul din prăbuşirea Enron, comerciantul de energie din Texas.

 RBS a fost de acord să plătească 41,8 milioane de dolari şi să renunţe la orice pretenţie în falimentul Enron. RBS se mai confruntă şi cu alte procese legate de Enron, dar banca este mulţumită cu acest rezultat. 

De asemenea, înţelegerea prevede ca Enron să plătească RBS 20 de milioane de dolari iar banca să renunţe la dreptul de a primi 329 de milioane de dolari din partea companiei energetice.

RBS este prima bancă ce ajunge la o înţelegere în privinţa litigiilor cu daune uriaşe. Printe celelalte bănci sunt Barclays, Deutshe Bank, Citigroup şi Credit Suisse First Boston.

Stephen Cooper, directorul executiv interimar al Enron a declarat:“Termenii acestui acord sunt pe măsura rolului modest pe care credem că RBS l-a avut în comparaţie cu celelalte bănci implicate.” El a adăugat:”Suntem mulţumiţi că am ajuns la înţelegere într-un timp scurt şi am realizat obiectivul de a recupera bani lichizi pe lângă subordonarea cererilor de daune.

rbs hamas

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top