Actualitate

VIDEO: Techirghiol, un oraș în plină modernizare. Lista lucrărilor aflate pe agenda administrației locale

Iulian Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol, a declarat pentru „Dezvăluiri” că administrația locală pe care o conduce a mers anul trecut pe două paliere în ceea ce privește investițiile.

„Primul palier a cuprins proiectele aflate în execuție, proiecte ce au fost finanțate prin Programul Operațional Regional și am avut un număr de cinci proiecte din care patru sunt în fază terminală, iar unul se va încheia tot în acest an”, spune edilul.

Al doilea palier a fost cel al depunerii de noi proiecte prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar Primăria Techirghiol a reușit să obțină finanțarea a patru proiecte cu care este în procedura de implementare.

„Este vorba de construirea unei creșe cu un număr de 40 de locuri, un proiect binevenit și de mare necesitate pentru comunitatea noastră deoarece nu avem o creșă în oraș. Proiectul este finanțat prin PNRR în colaborare cu Compania Națională de Investiții”, explică Iulian Constantin Soceanu.

Al doilea proiect pentru care s-a semnat contractul de finanțare este „Reabilitarea Corp 1 Primărie”. Este un proiect finanțat prin PNRR – Valul 5 – Valul Renovării, iar administrația locală speră ca în această vară să înceapă procedura de licitație publică privind atribuirea lucrărilor.

„Un alt proiect este extinderea pistei de biciclete în orașul Techirghiol. Noi avem deja o pistă de 1,5 kilometri la care se vor adăuga încă 1,3 kilometri pe malul lacului. Faptul că avem această pistă face să fim foarte căutați inclusiv de locuitorii orașelor învecinate”, mai spune primarul.

De asemenea, administrația a depus un proiect pentru reabilitarea grădiniței cu program prelungit și a bibliotecii orășenești. Contractul de finanțare este semnat și acum urmează procedura de achiziție a proiectului tehnic. La finalul anului 2023 va demara licitația privind atribuirea lucrărilor.

„Suntem în faza de finalizare a unui proiect foarte important pentru noi. Este vorba de reabilitarea și modernizarea conductelor de apă și canalizare. Suntem pe ultimii metri, iar după finalizarea acestui proiect vom începe reabilitarea a 22 de străzi care sunt cuprinse în două proiecte finanțate prin Programul Anghel Saligny. Am semnat deja contractele de finanțare, iar unul dintre ele este în faza de implementare, iar pentru cel de-al doilea urmează să facem proiectul tehnic”, spune primarul Iulian Constantin Soceanu.

În anul 2024, administrația locală estimează că vor fi finalizate lucrările la cele 22 de străzi.

„În ultimii doi ani am avut două proiecte grele în orașul nostru, proiecte care au creat un mare disconfort în localitate. Este vorba despre racordarea orașului la rețeaua de gaze și modernizarea și extinderea rețelei de apă și canalizare. Fiind două lucrări subterane s-a creat disconfort, de aceea este foarte important să reabilităm cele 22 de străzi”, explică edilul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top