Actualitate

VIDEO: Cristian Vlad, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Albești: „Proiectele vor continua în comunitatea noastră”

Cristian Vlad, viceprimarul comunei Albești, dă asigurări locuitorilor că toate proiectele începute de Gheorghe Moldovan, primarul care și-a pierdut viața într-un accident rutier, vor fi continuate și duse la bun sfârșit.

De altfel, Cristian Vlad a făcut o scurtă trecere în revistă a celor mai importante investiții care se realizează și care se vor realiza în perioada următoare.

„Înființarea unei Grădinițe cu program prelungit în satul Cotu Văii este aproape de finalizare. Proiectul are o valoare 3,5 milioane de lei. Din toamnă, copii vor învăța într-o grădiniță modernă, la standardele europene”, spune viceprimarul.

Un alt proiect care se apropie de final este cel al renovării și modernizării Căminului Cultural din satul Vârtop, un proiect în valoare de 2,3 milioane de lei. „I-am mai dat viață încă 50 de ani de aici încolo prin aceste intervenții. Este satul cu cele mai mari investiții din toată comuna și sper ca oamenii să țină cont de aceste proiecte și să mențină un mediu cât mai plăcut”, spune edilul.

Cu o finanțare de 6,2 milioane de lei, asigurată prin POR, administrația locală a reușit să înceapă construirea unei noi școli cu clasele I-VIII. Lucrările se vor derula în cursul acestui an, iar în primăvara următoare, dacă totul merge conform planului, școala va fi gata.  

„Avem contracte de finanțare semnate prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru înființarea unei piste de biciclete în comuna Albești,  în valoare de 1,3 milioane. De asemenea, avem finanțare pentru introducerea unui sistem de monitorizare video în satele Arsa și Coroana, pentru reabilitarea moderată a Școlii Gimnaziale Albești și înființarea unui Centru de colectare a deșeurilor grele”, explică viceprimarul Cristian Vlad.

De asemenea, comuna Albești are cereri depuse la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru construirea unui Cămin Cultural în satul Cotu Văii și a unui Dispensar în Albești.

„Avem semnat un contract de finanțare cu OCPI pentru cadastrarea zonei intravilane a comunei. Suntem înscriși și în proiectul Curățăm România, un proiect pe mediu în care copii de la școală vor fi principalii actori”, spune edilul.

Și iluminatul public este în atenția administrației locale, care dorește eficientizarea și modernizarea lui.

Cristian Vlad a lăsat la final două proiecte importante la care primăria lucrează. Este vorba despre proiectul înființării rețelei de gaze, aflat în faza de proiectare și proiectul de introducere a rețelei de canalizare, aflat în faza de obținere a avizelor de mediu.

„După finalizarea contestaților putem să ne apucăm de treabă în cazul rețelei de gaze”, concluzionează Cristian Vlad, viceprimarul comunei Albești.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top