Opinii

Târguri de weekend şi şcoală de echitaţie, în Lumina

Comuna Lumina se află pe un trend ascendent în ce priveşte promovarea localităţii, a tradiţiilor şi obiceiurilor localnicilor şi încurajarea producătorilor şi investitorilor din zonă. Oamenii au început să caute diferite modalităţi cu ajutorul cărora să îşi petreacă weekend-ul într-un mod cât mai util şi plăcut. Primăria Lumina, reprezentată de primarul  Dumitru Chiru, le-a venit în ajutor localnicilor prin organizarea unor târguri tradiţionale, sâmbăta. Astfel, în fiecare sâmbătă, administraţia locală aduce producători din toate zonele judeţului, dar şi din restul ţării. Prin urmare, locuitorii din Lumina şi din împrejurimi care vor să cumpere animale, păsări sau produse – de la carne, produse lactate, până la slănină afumată sau băuturi – pot găsi la târg aproape tot ce au nevoie, totul la preţ de producător. Până acum, târgul a înregistrat un succes fabulos, drept pentru care ideea primarului a devenit deja tradiţie.

Un articol de Andreea PAVEL

Peste 100 de producători îşi anunţă participarea săptămânal: „Spaţiul este împrejmuit, este amenajat special pentru un astfel de eveniment. Zona a fost înconjurată de aproximativ 5000 de puieţi de copaci şi pomi fructiferi, în aşa fel încât, peste câţiva ani, aici să fie o mică pădure“, a declarat Dumitru Chiru. Spaţiul special amenajat se află în zona cartierului nou din Lumina.                                    

Apă, canalizare şi drumuri pietruite, în Oituz şi Sibioara

Administraţia publică din localitate are în plan şi alimentarea cu apă potabilă, amenajarea sistemului de canalizare şi pietruirea drumurilor în satele Sibioara şi Oituz, sate care aparţin de comuna Lumina. Pentru a rezolva problema locuitorilor din aceste localităţi, Primăria Lumina va depune un proiect pe Măsura 322, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, cu ajutorul căruia  peste 2000 de locuitori vor scăpa de neplăcerile cauzate de lipsa apei şi a canalizării. Studiul de fezabilitate costă 130.000 lei, iar banii au fost deja alocaţi administraţiei locale de către Consiliul Judeţean Constanţa.

Concursuri pentru posturi vacante

Site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici anunţă că Primăria Lumina organizează concursul de promovare privind ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de şef serviciu Buget – Finanţe din cadrul aparatului de specialitate al primarului. Pe 6 iulie a.c., de la ora 10:00, se va organiza proba scrisă a concursului, urmând ca pe 8 iulie a.c., de la ora 14:00, să aibă loc interviul. De asemenea, Primăria Lumina mai organizează pe 17 iunie a.c., ora 10:00 – proba scrisă, şi pe 21 iunie a.c., ora 10:00 – proba interviului, pentru un concurs de recrutare în funcţia publică de execuţie vacantă: inspector clasa I, grad profesional asistent Compartimentul Juridic de Administraţie Publică.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top