Opinii

Şcoală în Cotu Văii, biserică în Albeşti şi 30 de kilometri de drumuri asfaltate

Primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, caută soluţii de finanţare pentru construirea bisericii din localitate. Edilul ne-a povestit că nu a primit bani, la ultima alocare de la Ministerul Cultelor, deşi administraţia locală a solicitat acest lucru. Construcţia bisericii cu hramul Sfinţii Constantin şi Elena a început în noiembrie 2009, iar primăria a primit doar 2,8 miliarde de lei vechi pentru lucrările destinate ridicării lăcaşului de cult. Stadiul în care a ajuns construirea bisericii nu este încurajator: s-a finalizat fundaţia şi s-a început ridicarea zidurilor, după care banii au fost epuizaţi. Primarul Gheorghe Moldovan caută acum resurse financiare necesare finalizării bisericii dat fiind faptul că localnicii se roagă într-o capelă amenajată într-o clădire veche.

Un articol de Andreea PAVEL

Partea bună este că alte proiecte merg mai bine, cum ar fi reabilitarea şcolii din Cotu Văii, satul care aparţine de comuna Albeşti, sau asfaltarea a 29 de kilometri de drumuri prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, dezvoltat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Despre şcoală, primarul a declarat că licitaţia de atribuire a contractului a avut loc, în februarie. Lucrările nu au demarat din cauza vremii, dar acum nu mai există nici un impediment. Cât despre drumuri, primarul Gheorghe Moldovan a precizat că localiatea pe care o reprezintă a fost prinsă în programul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu aproximativ 4,5 km în satul Arsa, 1,5 km în satul Coroana, 8,7 km în Cotu Văii, 4,4 km în satul Vârtop şi 9,8 km în satul Albeşti. „Ştiu că s-a demarat licitaţia, dar vreau să văd cu ochii mei că este adevărat, că aceste drumuri se fac”, a conchis edilul din Albeşti.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top