Opinii

Grădiniţă şi muzeu sătesc, în comuna Ostrov

Primăria Ostrov se pregăteşte pentru demararea lucrărilor destinate construirii grădiniţei din localitate. Acest proiect a fost inclus într-un program care beneficiază de finanţare europeană, de 2,5 milioane de euro, pe Măsura 322. Grădiniţa era mai mult decât necesară pentru comunitate, având în vedere că nu există una momentan, în comună. Programul mai cuprinde şi asfaltarea a 1,5 kilometri de drumuri în localitate, implementarea canalizării şi staţiei de epurare. Administraţia locală a avut de ales între construirea unei grădiniţe cu program after-school şi a uneia cu program normal.

Un articol de Andreea PAVEL

”Având în vedere faptul că celor peste 100 de copii din localitate le-ar fi mai utilă o grădiniţă cu program normal, nu avea rost să construim o grădiniţă after-school, doar ca să spunem că avem aşa ceva”, a declarat primarul Niculae Dragomir, primarul localităţii Ostrov.

Licitaţie pentru muzeu

Primarul mai are în vedere înfiinţarea unui muzeu sătesc, în care să fie expuse costume populare, instrumente muzicale şi alte elemente specifice zonei. ”Muzeul sătesc este una dintre priorităţile noastre la ora actuală, dat fiind faptul că nu avem aşa ceva, iar localitatea Ostrov se poate lăuda cu multe tradiţii, obiceiuri şi elemente specifice locului. Momentan pregătim documentaţia pentru licitaţia în urma căreia vom demara lucrările”, a conchis primarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top