Ştiri

Țărăniștii din Dobrogea s-au reunit la Tulcea

Zilele acestea, la Tulcea, a avut loc ședința comună a conducerilor organizaților PNȚCD Constanța și Tulcea. În cadrul dezbaterilor, președintele organizației constănțene, Adrian Țapliuc, în calitatea sa de vicepreședinte a partidului, a transmis salutul liderului central, Aurelian Pavelescu și, totodată, îndemnul acestuia ca Dobrogea să facă toate eforturile de a se ridica la nivelul așteptărilor conducerii de la București.

Vasile Georgel, șeful țărăniștilor din Tulcea, a expus succint problemele cu care organizația județeană se confruntă, pornind de la lipsa unui sediu de partid (întâlnirea având loc la sediul Mișcării Populare din oraș) și ajungând la o problemă des întâlnită în politica românească, migrația membrilor de la o formațiune la alta. Au fost luate în discuție și situația câtorva organizații din Tulcea, care la alegerile din 2012 au avut rezultate bune și care, pe viitor, trebuie să-și confirme această capacitate. Astfel, pe lista celor care la scrutinul local trecut s-au evidențiat, au fost filialele PNȚCD din Ceamurlia, Stejaru, Jijila, Babadag, Sarichioi, Luncavița și Baia.
Vicepreședintele PNȚCD și, totodată, liderul organizației județene Constanța, Adrian Țapliuc, a reiterat îndemnul de a nu fi primiți în partid oamenii pătați, cei care au probleme cu legea sau cei asupra cărora planează acuzații de corupție. Plecând de la recentul sondaj de opinie care situează partidul la 2,5 % la intenția de vot, Țapliuc le-a spus celor prezenți că procentul e unul încurajator, reprezentând un punct de plecare pentru activitățile membrilor în perioada următoare.
„Nu trebuie să ne mai ancorăm în trecut. În PNȚCD o să înceapă să vină noi membri. Suntem un partid istoric, cu un nume care nu va dispărea niciodată. Suntem un partid curat, lipsit de corupție și trebuie să ținem cu dinții de imaginea noastră curată”, le-a spus președintele Adrian Țapliuc, menționând și principalele obiective ale țărăniștilor dobrogeni pe termen scurt. Astfel, membrii trebuie să iasă mai mult în teritoriu, mai ales în comune, să reactiveze filialele partidului, să-i identifice pe oamenii doritori să vină alături de PNȚCD în viitoarele alegeri locale și parlamentare.
Nici femeile sau tinerii nu au fost uitați, văzându-se în reînființarea organizaților de femei și de tineret la Tulcea, o posibilitate de a deschide partidul către categorii de persoane neglijate de multe partide politice. Ca și comparație, Adrian Țapliuc, a făcut referire la activitatea politică intensă din ultima vreme a organizației Constanța care a reușit reactivarea a 40 de filiale județene.
În încheiere, cei doi președinți au fixat o dată viitoare pentru o ședință comună în care să fie dezbătute realizările acestor inițiative, o ședință care se va desfășura la începutul anului 2016.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top