Opinii

Centrul social multifuncțional de la Grădina a fost terminat înainte de termen

Primăria Grădina a anunțat într-o conferință de presă ce a avut loc pe 11 decembrie încheierea investiției „Centrul de prevenire a abandonului și a separării copilului de familia sa”. Proiectul a cuprins repararea și consolidarea unei clădiri vechi și mobilarea și dotarea acesteia pentru o dublă funcționalitate: centru de zi pentru copiii cu risc de abandon și cantină socială pentru persoane aflate în dificultate. Clădirea are două nivele, cu cameră de zi pentru diverse activități, dormitoare, sală de mese, bucătărie, grupuri sanitare, spații de depozitare. Urmează ca reprezentanții primăriei să obțină toate autorizațiile și avizele necesare pentru desfășurarea activității.

Primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect: „Iată că am ajuns și în această zi fericită în care putem spune că am reușit să finalizăm acest proiect deosebit de important pentru comunitatea noastră. Acest centru îi va ajuta pe cei nevoiași, copii sau adulți, să depășească problemele pe care le au. A fost un proiect greu, dar acum suntem mulțumiți că am reușit să îl finalizăm. Le mulțumesc tuturor celor care au lucrat în cadrul proiectului și care știu că au depus eforturi foarte mari. Vreau de asemenea să menționez faptul că nu am avut niciun fel de blocaj financiar și nici de altă natură, ceea ce înseamnă că s-a lucrat cu profesionalism. Urmează o altă etapă, cea de obținere a avizelor pentru funcționare. Sperăm ca în primăvară centrul să funcționeze”.

Reprezentantul consultantului tehnic, Florin Deac, a vorbit despre datele tehnice și etapele de implementare a proiectului: „Povestea a început în anul 2010, atunci când a fost scris proiectul, care a fost aprobat în noiembrie 2014, cu unele modificări. Inițial erau doar două dormitoare și un flux mai mic pentru intrare alimente, totul pe o suprafață construită de doar 120 mp. În urma extinderii am ajuns la o suprafață de 230 mp cu tot cu antreu. În timpul lucrărilor au apărut unele probleme neprevăzute, dar împreună cu constructorul, SC Niva Prompt Construct, am reușit să le depășim. Pentru că s-a lucrat cu profesionalism, am reușit să terminăm lucrarea cu câteva luni mai devreme față de termen”.

La eveniment a fost prezent și directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și protecția Copilului Constanța, Mihaela Ristea, care a felicitat Primăria grădina pentru inițiativă: „Vreau să felicit Primăria Grădina pentru inițiativa de a dezvolta acest proiect, care contribuie la prevenirea abandonului școlar. În județul Constanța există doar două astfel de proiecte finalizate. Copiii din localitate ce provin din familii cu probleme pot veni aici să servească masa, să își facă temele, să doarmă la prânz, iar în acest timp părinții pot merge la serviciu. Astfel copiii rămân în familie, reducându-se riscul ca ei să fie duși într-un centru de plasament. Îmi doresc ca și alte primării din județ să preia acest exemplu”.

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top